NPS: In sfeer van Holi de moed niet opgeven
25 Mar, 03:02
foto


Het Phagwafeest is door de jaren heen uitgegroeid van een traditioneel Hindoefeest naar een nationale feestdag, waarbij Surinamers door alle sociale lagen, culturen en etnische groepen het feest vieren door liefde, vreugde, blijdschap en saamhorigheid op een uitbundige manier met elkaar te delen. Phagwa is het feest op de eerste dag na de volle maan van de Hindoemaand Chaitra, wanneer hindoes overal ter wereld de lente en het nieuwe jaar gezamenlijk inluiden en verwelkomen. Tijdens het feesten wensen mensen elkaar 'Subh Holi', een gelukkig nieuwjaar toe.

Bij de viering van het phagwafeest staat de reiniging en geestelijke verheffing van het individu en de totale samenleving centraal, waarbij de Holika verbranding van tevoren plaatsvindt om lichaam en geest te reinigen van alle duistere en ongewenste zaken die niet bevorderlijk zijn in het leven. Het kwade in Suriname manifesteert zich vandaag de dag in grove vormen van corruptie, zware criminaliteit, enorme internationale drugstransporten, vriendjespolitiek, economische en sociaal maatschappelijke terugval, grondroof, nepotisme, zelfverrijking, non-transparantie, beknotting van de persvrijheid, friends and family beleid tot zelf oproepen tot politiek etnische blokvorming. Dit alles moet bij de eerstvolgende holikaverbranding letterlijk en figuurlijk op de brandstapel, waardoor ons land en bevolking bevrijd kan worden van al het duistere en kwade.

De NPS roept de bevolking op in de sfeer van Holi de hoop niet op te geven, daar na regen de zon altijd weer schijnt en net zoals de duisternis het licht nooit zal overwinnen, zo zal het kwade nimmer definitief van het goede kunnen overnemen. De partij bereidt zich thans voor om samen met de bevolking te zoeken naar oplossingen voor de talrijke problemen, die het land reeds bijna een generatie (15 jaren) teisteren. Ons land is nog niet verloren, Surinamers staan bekend om hun veerkracht en hun attitude om met goed, eerlijk en vaderlandslievend beleid en dienstbaar leiderschap van de meest ellendige economische en financiële situaties terug te komen.

De NPS zal dit jaar, met nog 13 maanden voor de nationale verkiezing wederom rijkelijk strooien en sprenkelen met de kleuren rood en groen. Deze twee kleuren zijn vanaf de oprichting van de partij 77 jaren geleden vastgesteld en gekoppeld aan de ideologie van het brengen van welvaart en welzijn voor de totale samenleving middels goed, duurzaam maar vooral transparent bestuur. Rood staat voor  liefde, passie,  levenskracht en vastberadenheid, terwijl de groene kleur symbool staat voor nieuw leven, vrijheid, vruchtbaarheid en levenskracht.

De Nationale Partij Suriname wenst de totale gemeenschap een Subh Holi! 
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April