20 jongeren Coronie krijgen computertraining
22 Mar, 16:36
foto
Deelnemers aan de computertraining in Coronie, samen met de minister en directie van AWJ en overige genodigden. (Foto: AWJ)


20 jongeren uit Coronie volgen computertraining. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft de jongeren gisteren bij de aftrap aangespoord om zich in te zetten voor het leren van computervaardigheden. Het benadrukte het belang van computervaardigheden omdat deze volgens hem onmisbaar zijn geworden in de moderne wereld van vandaag. De training duurt 10 dagen.

Dat de karavaan van het ministerie Coronie voor de zoveelste keer heeft aangedaan, moet volgens de minister gezien worden tegen de achtergrond van de roep van de internationale gemeenschap om niemand achter te laten in het streven naar duurzame ontwikkeling. Ook gaf Mac Andrew aan dat AWJ en zijn werkarmen altijd te vinden zullen zijn om persoonlijke en menselijke ontwikkeling te helpen bewerkstelligen waar dan ook in Suriname. 

De minister is ervan overtuigd dat ontwikkeling een drijvende kracht kan zijn voor personen om vooruit te komen, daarom riep hij de jongeren op om deze training met beide handen aan te grijpen voor hun persoonlijke groei. De onderdirecteur van het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden, die de trekker is van dit project, moedigde de jongeren aan door hen te wijzen op het voordeel van het beschikken over computervaardigheden om online studies te kunnen volgen of om remote te werken vanuit het district, meldt AWJ. 

De directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, wees op de inspanningen die het ministerie zich heeft moeten getroosten om computertrainingen te laten verzorgen in de districten. Aangezien er geen trainingsinstituten gevestigd zijn in alle districten, moeten trainers met hun equipement vanuit Paramaribo afreizen en verblijven in het district gedurende de hele training. De trainingen worden geheel gratis aangeboden aan de jongeren, omdat het ministerie de kosten vergoed aan Jamaata Education Center, die de trainingen verzorgt in opdracht van het ministerie. Volgens haar heeft dit trainingsinstituut naar tevredenheid reeds zeven computertrainingen verzorgd in verschillende districten. De toegepaste methode van kennisoverdracht vergroot volgens haar de betrokkenheid van de participanten, waardoor ze beter presteren.

Assembleelid Joan Wielzen (NDP) merkte op dat het langer dan 20 jaar geleden is, dat voor het laatst een computertraining in Coronie werd verzorgd. Zij is blij dat het ministerie Coronie niet is vergeten. Wielzen moedigde de jongeren aan om deze unieke kans ten volle te benutten door een actieve leerhouding aan te nemen. Ook het Jeugdraadslid van Coronie, Sercheenio Moeljakarta, riep de geselecteerde jongeren op om te volharden tot het einde. 

Districtscommissaris Maikel Winter spoorde de jongeren aan om hun inzet te tonen door hun best te doen en de training met succes af te ronden. Jennifer Landveld-Jamaata, directeur van Jamaata Education Center, die gedurende de training in het district zal vertoeven, heeft zich spontaan beschikbaar gesteld om ook buiten de officiële lestijden de cursisten desgewenst te begeleiden.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April