ISOS en NDP houden afzonderlijke loop tegen discriminatie
22 Mar, 04:52
foto
De Integrale Samenwerking van Organisaties voor mensen met een Speciale Hulpvraag (ISOS) heeft gisteren een loop gehouden. Er is aandacht gevraagd voor mensen met een beperking. (Foto's: René Gompers)


Jongeren van de Nationale Democratie Partij (NDP) en personen met een beperking vertegenwoordigd in de Integrale Samenwerking van Organisaties voor mensen met een Speciale Hulpvraag (ISOS) hebben donderdag, tegelijkertijd en op verschillende locaties, een anti discriminatieloop gehouden. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft meegeholpen en meegelopen in de activiteit van de ISOS. Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting was eveneens van de partij. Ook ex-vicepresident tevens ondervoorzitter van de partij Ashwin Adhin heeft met de NDP jongeren meegelopen. DA'91 heeft ook met een delegatie meegelopen met ISOS.

De Verenigde Naties heeft in 2012, 21 maart uitgeroepen tot Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie. Hiermee wordt bijgedragen aan het bevorderen van diversiteit en gelijke kansen voor iedereen en om racisme, discriminatie en ongelijkheid te bestrijden. De activiteit van ISOS is begonnen en geëindigd bij het Oude Vlaggenplein; er is in de omgeving gelopen. De loop van de NDP Jongeren is gestart op Bronsplein en geëindigd in Ocer.

Bij het Oude Vlaggenplein is benadrukt dat mensen met een gebrek ook een zo normaal mogelijk leven willen leiden en ook kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het land. Er is niet veel nodig, alleen erkenning, betere zorg en goede faciliteiten. Brunswijk heeft samen met slechtzienden, blinden, doven en in rolstoelen gezeten deelnemers, hun verzorgers en sympathisanten de hele route gelopen, terwijl hij ook een rolstoel voortduwde. Velen zijn een gesprek met hem aangegaan en gaf hij een luisterend oor.

“Mensen met een speciaal hulpvraagstuk zijn ook onze mensen, onze burgers,” merkt Brunswijk op. “Ik vind dat deze mensen niet gediscrimineerd moeten worden omdat ze een beperking hebben. Daarom doe ik mee, ik ben solidair met ze. Alle vormen van discriminatie tegen deze groep, wijzen we af.” De ISOS is van plan een wet in te dienen om de groep beter te faciliteren. Brunswijk kijkt ernaar uit.

Bij de NDP loop is het stukken gezelliger. "One Nation One Destiny. Tra fas no de!!” prijkt er op de truien in de kleuren van de partij. De paarse menigte bewoog zich ritmisch voort op de tonen van live brassband muziek. Deelnemers leefden zich uit. “Een mooi succes,” merkt Adhin op. “De mensen zijn opgekomen, mooi om te zien.”

Adhin geeft aan waarom de NDP de loop heeft gehouden: “Dit is in het kader van wat er speelt in het land. Het uiteen trekken van de volkeren is niet wat we willen. Het is niet Surinaams. Het is gepast dat we op deze dag een loop organiseren tegen discriminatie. Precies het thema dat zo nijpend is in het land op dit moment.”
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April