Ricardo Vreden nieuwe directeur MI GLIS
21 Mar, 06:48
foto
President Chan Santokhi verwacht dat Ricardo Vreden, de nieuwe directeur van MI GLIS een efficiënt beleid zal voeren. (Foto: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi heeft Ricardo Vreden woensdag beëdigd als de nieuwe directeur van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI GLIS). De vorige directeur, Glenda Heikerk, is op 12 februari ontslagen uit de functie. Bewaarder Ganeshkoemar Kandhai nam waar als plaatsvervangend directeur. Met de beëdiging van Vreden is de waarneming beëindigd. Dit is aan het personeel, notarissen en landmeters meegedeeld in een circulaire, gisteren.

Het staatshoofd verwacht dat Vreden samen met de overige bestuursleden een sterker, beter, effectiever en transparanter beleid zal voeren ten dienste van onze samenleving en het instituut. Santokhi benadrukte in zijn toespraak dat grondbeleid en -vraagstukken zeer actueel zijn en het dagelijkse leven van veel mensen beheersen. Hij heeft gevraagd naar meer duidelijkheid en transparantie in het grondbeleid door digitalisering, zodat burgers de processen vanaf hun aanvraag tot de toewijzing kunnen volgen. Het doel is dat het grondprobleem van burgers daadwerkelijk wordt aangepakt op verschillende niveaus, inclusief bij het instituut. 

De regering heeft reeds verschillende maatregelen getroffen voor meer rechtszekerheid bij expiratie van grondhuur en erfpachtrecht. "Mijn verwachting is dat deze besluiten effectief uitgevoerd worden zoals de verdeling van familiepercelen en het grondconversiebeleid", stelde de president. De regering werkt aan verdere versterking van het ministerie van GBB en het GLIS-instituut door de uitbreiding met meer landmeters. Er is al een GLIS-landmeter benoemd en beëdigd, en er volgen benoemingen van plaatsvervangende GLIS-landmeters om lange wachttijden te verhelpen. Hoewel er al veel is gedaan, is er nog meer werk aan de winkel, zei de president.

Vreden was eerder directeur van MI GLIS. Hij werd in mei 2019 door de toenmalige president, Desi Bouterse, ontslagen "vanwege ernstig plichtverzuim en geconstateerde onregelmatigheden".
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April