MZ verwacht vandaag normalisatie werkzaamheden
20 Mar, 00:02
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in overleg met de Medische Zending. (Foto: Volksgezondheid)


De directeur van de Medische Zending (MZ), Herman Jinti, verwacht dat vandaag het werk wordt hervat. Dinsdag is er overleg geweest met de ministeries van Volksgezondheid en Financiën & Planning. Het geld voor de koopkrachtversterking van het personeel is gisteren overgemaakt op de rekening van MZ. Dit is aan de vakbond meegedeeld.

Hoewel de vliegmaatschappijen nog niet zijn betaald, is afgesproken dat de MAF alvast een aanvang maakt met het uitvoeren van de spoed vluchten. De achterstallige betalingen zullen worden ingelopen, terwijl ook aan de andere vliegmaatschappijen is gevraagd de vluchten te continueren, zegt Jinti desgevraagd aan Starnieuws.

Tijdens het overleg is er vastberadenheid getoond om de achterstanden zo spoedig mogelijk aan te pakken. Er wordt met urgentie gewerkt aan het inlopen van deze achterstanden om de continuïteit van de dienstverlening van de MZ te waarborgen, zegt Volksgezondheid.

Er is overeengekomen dat het ministerie van Volksgezondheid de schulden bij de MZ zal overnemen, waardoor de organisatie financiële ademruimte krijgt en zich volledig kan richten op haar belangrijke missie om gezondheidszorg te bieden aan afgelegen gemeenschappen in Suriname.

Tijdens de bespreking zijn concrete werkafspraken gemaakt en is er een duidelijke strategie vastgesteld om de dienstverlening van de MZ te optimaliseren. Deze afspraken en strategie zijn tot stand gekomen met inachtneming van de behoeften en belangen van alle betrokken partijen, bericht Volksgezondheid.


Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April