Veel belangstelling voor het douanekorps
17 Mar, 10:45
foto
Kandidaten die belangstelling hebben voor het douanekorps maken examen als onderdeel van het sollicitatieproces.


Van de 776 personen die gesolliciteerd hebben voor toelating tot het douanekorps, hebben 402 deelgenomen aan een examen. Dit heeft van 13 tot en met 15 maart plaatsgevonden onder auspiciën van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). De kandidaten die met een gemiddeld cijfer van 6 of hoger scoren, zullen doorstromen naar de volgende fase.

Het examen is onderdeel van de wervingsprocedure, meldt het ministerie van Financiën & Planning. De kennis over de algemene ontwikkeling, rekenen alsook de Engelse en Nederlandse taal worden getoetst. Degenen die met succes het examen afronden, zullen onderworpen worden aan een sollicitatiegesprek, medische keuring, psychische test en antecedentenonderzoek.

De werkgroep van het Directoraat Belastingen van het ministerie van Financiën en Planning, belast met de werving en selectieprocedure, rapporteert dat bij de eerste screening een aantal kandidaten buiten de boot is gevallen.

De sollicitatieprocedure wordt afgerond met een opleiding waarna de nieuwe douaneambtenaren ingezet zullen worden bij de Inspectie Invoerrechten en Accijnzen.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April