Pandit Tilakdharieweg in Commewijne hersteld
17 Mar, 00:58
foto
Pandit Tilakdharieweg in het district Commewijne is vrijdag formeel opgeleverd. Het gaat om een belangrijke verbindingsweg.


President Chan Santokhi heeft vrijdag de ceremoniële opening verricht van Pandit Tilakdharieweg in het district Commewijne. Het gaat om een belangrijke verbindingsweg.  Het startsein voor de rehabilitatie van de weg die lange tijd in een zeer slechte staat verkeerde, was gegeven door de vorige regering. Nadat de werkzaamheden jarenlang stil lagen, heeft de huidige regering het project in zijn geheel kunnen afronden.

De oplevering van de weg vond plaats in aanwezigheid van de ministers Riad Nurmohamed (Openbare Werken), Krishna Mathoera (Defensie), Rishma Kuldipsingh (Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie), Marciano Dasai (Ruimtelijke Ordening en Milieu), DNA-leden Mahinder Jogi en Soerjani Karijomenawi, de districtscommissaris van Commewijne Mohamedsafiek Radjab en de omwonenden van de Pandit Tilakdharieweg.
 
Nurmohamed gaf aan dat de Tilakdhariweg een toegangsweg is, een weg voor ontsluiting waar veel voorzieningen zijn zoals scholen en nutsbedrijven. Maar ook en vooral het belang van de productie van groente en van veeteelt. De regering heeft besloten om de herstel van de weg te laten afronden. De rehabilitatie was gepland voor anderhalf jaar, maar uiteindelijk heeft het twee jaar geduurd vanwege een herschikking. Nurmohamed legde uit dat de kosten over de tijd zijn herverdeeld, wat resulteerde in de iets langere duur van het totale project. Voorts gaf de minister aan dat niet alleen de weg volledig bestraat is, maar ook is er aan weerszijden een voetpad aangelegd.


President Santokhi verklaarde dat het belangrijk is om de Pandit Tilakdharieweg te plaatsen in het beleidskader, omdat het beleid van de regering een geïntegreerd en goed opgesteld beleid is in het kader van de economische realiteit van het land. Hij bracht in herinnering dat er een herstelplan ontwikkeld is dat drie fasen omvat, verspreid over een periode van vijf jaar. De eerste fase is gericht op herstel, herstructurering en hervorming, de tweede fase richt zich op stabilisatie, terwijl de laatste fase gericht is op groei, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

De president gaf aan te zijn aangekomen in de laatste fase namelijk die van groei. Santokhi ging ook in op andere prioriteiten van de regering:  Die omvatten onder andere de aanpak van alle grondproblemen; daarvoor is een coördinatieteam in het leven geroepen dat samen met de minister van Grondbeleid en Bosbeheer binnen zes maanden de problemen moet hebben opgelost. Ook betaalbaar voedsel en betaalbare huisvesting zijn een streven van de regering, door middel van foodbasket- en huisvestingsprojecten.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April