Petronas doneert 13 brancards aan AZP
16 Mar, 22:47
foto
Petronas country head Zamri Baseri draagt symbolisch de brancards over aan medisch directeur van AZP, Lindy Liauw-Kie-Fa.


Petronas Suriname Exploration en Production B.V. heeft vrijdag 13 brancards gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De brancards die enkele weken geleden zijn geleverd, zijn officieel in ontvangst genomen door medisch directeur, Lindy Liauw-Kie-Fa.

Een brancard is een draagtoestel om personen die ziek of gewond zijn te verplaatsen. Liauw-Kie-Fa is zeer erkentelijk voor deze donatie, omdat het ziekenhuis hiermee aan een belangrijke behoefte kan voldoen. Ze merkt op dat vele brancards waarover het ziekenhuis beschikte wat functionaliteitsproblemen hadden en een stroeve werking vertoonden. “Deze nieuwe brancards hebben meerdere functionaliteiten waardoor men meer kan doen hiermee. Het gevoel van comfort bij patiënten zal door de soepelheid een boost krijgen".

Zamri Baseri, de country head van Petronas zei dat het bieden van hulp en subsidie door het bedrijf deel uitmaakt van hun 'maatschappelijk impact programma' en hun toewijding aan de bevolking van Suriname. “Waar we ook actief zijn, streven we ernaar om in contact te staan met de gemeenschap en bij te dragen aan de verbetering van hun welzijn en gezondheid.”

De keuze voor het AZP komt voort uit de band en samenwerking die het bedrijf met Staatsolie Maatschappij Suriname onderhoudt, meldt de Communicatiedienst Suriname. Binnen deze samenwerking is er een speciale unit belast met het beheer en de uitvoering van dergelijke programma's. Vanuit deze unit wordt bepaald welke bedrijven of instanties ondersteuning ontvangen in de vorm van donaties. “Zodra we in Suriname zijn, streven we ernaar om op de lange termijn een voortdurend programma op te zetten. We hebben verder ook de intentie om op verschillende gebieden sociale activiteiten te ontplooien, zoals op het gebied van onderwijs, wat aanzienlijke voordelen zal opleveren voor de totale gemeenschap”, zegt Baseri.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April