Debipersad voor tweede termijn gekozen als voorzitter VES
15 Mar, 20:47
foto
Het bestuur van de VES. Van l-r: Romano Doulat, Swami Girdhari, Lucindan Lie-A-Ling, Steven Debipersad en Sherida Mormon. Dit bestuur is bij enkele kandidaatstelling gekozen donderdag. (Foto: VES)


Steven Debipersad is bij enkele kandidaatstelling gisteren herkozen als voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). Dit betekent continuïteit in leiderschap en dat Debipersad steun heeft van de leden voor zijn visie. De organisatie zegt dat hiermee een belangrijke stap is gezet in de richting van voortdurende bijdrage aan de economische ontwikkeling van het land.

De bestuursleden Sherida Mormon, Lucinda Lie-A-Ling en Swami Girdhari zijn herkozen, terwijl Wonnie Boedhoe uit het bestuur is getreden en Romano Doulat is gekozen tot nieuw bestuurslid. Het bestuur kan rekenen op de ondersteuning van Wonnie Boedhoe, Satcha Jabbar, Brigitte Burnett en Tosca Pinas die hun expertise en inzet beschikbaar stellen om de VES missie te realiseren.

Tijdens de algemene ledenvergadering gisteren presenteerde het bestuur het Jaarverslag en Financieel Verslag van 2023, waarbij de leden hun goedkeuring hebben gegeven over zowel het beleid van het afgelopen jaar als de financiële
verantwoording. Deze stap benadrukt de transparantie en verantwoordingsplicht die de VES hoog in het vaandel draagt, merkt de organisatie op.

Toekomstige initiatieven
De VES heeft ambitieuze plannen voor dit jaar, met activiteiten gericht op het verrijken van economische kennis en het stimuleren van dialoog binnen de gemeenschap. Evenementen zoals de VES Economie Scriptieprijs, Nieuwjaarsreceptie, CEO-talks, en diverse lezingen en discussieavonden staan op de agenda, vaak in samenwerking met andere  organisaties.

Economische bijdrage en dialoog
Het bestuur werd door de leden geprezen voor de uitgave van het maandelijkse elektronische Surinaams Economistenblad INZICHT. Er is een sterke oproep aan het bestuur om de economische analyses en inzichten toegankelijk te maken voor de bredere gemeenschap, met als doel een gezonde dialoog te faciliteren met sleutelfiguren in het land. Verder dienen de economische ontwikkelingen in “gewone taal” te worden overgebracht naar de samenleving.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April