Marathon met internationale deelnemers voor boost toerisme
15 Mar, 12:38
foto
Marathondeelnemers in de vroege ochtend van donderdag 14 maart. Zij hebben meegedaan aan de loop georganiseerd door de internationale marathonorganisatie 248Challenge.


De internationale marathonorganisatie 249Challenge heeft in Guyana en Suriname een marathonloop gehouden. In Guyana vond de loop plaats op 12 maart met 24 internationale renners. Tijdens de donderdag gehouden marathon in Suriname kwamen daar nog eens 23 lokale deelnemers bij.

249Challenge organiseert marathons over de gehele wereld en telt ruim 55.000 leden. Oprichter en wereldreiziger Wojciech Machnik heeft meer dan 160 landen op zes continenten bezocht en heeft in 121 landen deelgenomen aan hardloopwedstrijden. Hij staat op de derde plaats op de internationale lijst van marathonlopers. Machnik heeft een reisbureau Go4Adventures dat gespecialiseerd is in reizen en expedities op maat naar afgelegen delen van de wereld.

De loop in Guyana en Suriname heeft hij georganiseerd in samenwerking met onder andere Travel the Guianas (TTG). Naast Machnik zelf, deden ook Surinaamse renners zoals Bradley Kadosoe  en Tanya Frijmersum mee. TTG-directeur Dinesh Ramlal zegt desgevraagd dat de marathon in Suriname een mooie gelegenheid was om de mogelijkheden van toerisme en de daaraan gerelateerde activiteiten een boost te geven. Het bedrijf wil veel meer doen dan alleen het ‘reizen’ te organiseren, verklaart Ramlal.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April