25 militairen gediplomeerd als gewondenverzorgers
15 Mar, 08:43
foto
Hospikken met hun diploma. Zij zijn in staat gewonden te verzorgen. Zij hebben een theoretische en praktische opleiding achter de rug.


25 militairen hebben hun diploma en een Rode Kruis band ontvangen als teken dat ze nu gediplomeerde gewondenverzorgers zijn. Het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) heeft gewondenverzorgers afgeleverd. De militairen, in de rang van soldaat 1 tot korporaal 1, hebben de opleiding die van 24 april 2023 tot en met 6 februari 2024, met succes gevolgd.

Kapitein Jennifer Bendt, waarnemend commandant van de Militaire Specialistische Opleidingen merkt op dat het om een opleiding gaat waarbij zowel het cognitief aspect als de fysieke gesteldheid zijn getoetst. De militairen werden onderwezen in vakken zoals medicijn-, verband- en ziekteleer, anatomie, verpleegkunde, militaire psychiatrie etc. “Als gewondenverzorger moet je je goed te velde kunnen voortbewegen en je conditie moet op peil zijn”, stelde zij. 

Gedurende de opleiding werden deze jonge militairen kundig gemaakt, waarbij zij de nodige kennis en een minimale ervaring konden opdoen. De praktische ervaring hebben zij mogen verwerven gedurende hun acht weken durende stageperiode in drie verschillende ziekenhuizen. Tevens hebben zij intern twee weken werkervaring mogen opdoen bij de Medische Geneeskundige Diens.
 
Kolonel Justus Hew A Kee, commandant van het IDO, gaf aan dat de nieuwe hospikken de redders in nood zijn. Zij zijn ook maatschappelijke werkers die rust en kalmte zullen brengen bij de gewonde persoon. Deze taak is volgens hem niet te onderschatten. Het is een noodzaak om gewondenverzorgers te hebben.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April