DA'91-voorzitter: Stem laten horen over toekomst
13 Mar, 22:53
foto
DA'91 heeft zondag haar 33e verjaardag gevierd. Er is overleg met partijen om eensgezind op te trekken naar een nieuwe republiek.


DA’91 voorzitter Angelic del Castilho riep de aanwezigen op de 33e jubileumviering van de partij zondag op om hun stem te laten horen over de toekomst van Suriname. "Willen we leven in een land waar corrupte elites de dienst uitmaken en eerlijkheid wordt bestraft, of streven we naar een eerlijke samenleving waar hard werken en integriteit worden beloond? De kracht om verandering te bewerkstelligen ligt in ieder van ons. We moeten onverschrokken zijn in het streven naar een betere toekomst voor ons land. Onze voorouders hebben gevochten en geleden; nu is het onze beurt om Suriname te doen herrijzen!", stelde de partijvoorzitter.

Suriname op het juiste spoor plaatsen vereist een stevige vernieuwing in het bestuur van het land. Om daadwerkelijk vooruitgang te boeken en een duurzame toekomst te garanderen voor alle Surinamers en komende generaties, is het van belang dat de volgende regering hoofdzakelijk wordt samengesteld uit de gerespecteerde buitenparlementaire partijen. Dit is de opvatting van Del Castilho en de voorzitters Steven Alfaisi (DOE) en John Samuel (De Nieuwe Wind). Ook de vertegenwoordiger van het HPP Platform, Prem Ramtahalsing, sloot zich aan bij deze boodschap.

Het huidige kiesstelsel biedt geen ruimte voor de traditionele vorm van gezamenlijke participatie door politieke organisaties aan de verkiezingen. Uit de verschillende toespraken bleek dat dit ook erkend wordt door de politieke organisaties. Volgens de sprekers is ‘out of the box’ denken noodzakelijk. Er circuleren reeds enkele vernieuwende ideeën die nader onder de loep zullen worden genomen. Opgemerkt wordt dat "het universum duidelijke signalen geeft dat het tijd is om te vinden datgene dat ons verbindt. Er is een tijd van komen en gaan, en de tijd van gaan is nu aangebroken voor de corrupten en criminelen in bestuur. Suriname heeft niet alleen dringend behoefte aan integere en transparante politiek in Suriname, en velen staan klaar om deze verandering te omarmen."

De partijen hebben reeds vaker informeel met elkaar van gedachten gewisseld over mogelijke gezamenlijke initiatieven met als doel de wederopbouw van Suriname. Dat de partijen in staat zijn om het groter landsbelang te behartigen in eensgezindheid, is vaker gebleken en recent in de succesvolle strijd voor de wijziging van het kiesstelsel. Het resultaat was dat het systeem van landelijke evenredigheid werd goedgekeurd door De Nationale Assemblee.

Kaderleden hebben bij het jubileumfeest hun certificaten ontvangen voor de afgeronde basis en uitgebreide basiskadertraining. Subhas Jhauw, DA’91 secretaris, gaf aan dat de partij ook heel veel waarde toekent aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die van belang zijn voor de invulling van goed bestuur. Volgens Ferdinand Louis, coördinator kadertrainingen, zullen er de komende maanden continu trainingen worden aangeboden.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April