Bangladesh biedt 24 offshore-exploratieblokken aan zonder royalty's
14 Mar, 06:53
foto
Blokken aangeboden voor de kust van Bangladesh.


De regering van Bangladesh heeft samen met Petrobangla (het staatsgasbedrijf) de Bangladesh Offshore Bidding Round 2024 aangekondigd. In totaal staan er nu 24 offshore-blokken, bestaande uit negen ondiepe zeeblokken en vijftien diepzeeblokken open voor exploratiebiedingen van internationale oliemaatschappijen (IOC's).

Deze stap gaat gepaard met zeer aantrekkelijke voorwaarden, gericht op het bevorderen van de concurrentie en een lucratief klimaat voor olie- en gasexploratie. In de uitnodiging werd opgemerkt dat er geen royalty's of een handtekeningbonus vereist zijn.

Het aanbod wordt gedaan onder het Bangladesh Offshore Model Production Sharing Contract 2023, dat de volledige repatriëring van de winst door IOC's mogelijk maakt, een onbeperkte gasprijs gekoppeld aan internationale markers en een olieprijs die wordt bepaald op basis van de eerlijke marktwaarde die geldt in Zuid en Zuid-Oost Azië. Bovendien profiteren IOC’s van verschillende operationele prikkels, zoals geen accijns op geïmporteerde apparatuur en machines voor petroleumoperaties. Petrobangla draagt de vennootschapsbelasting van de aannemer en een bankgarantie voor de uitvoering van het minimale exploratieprogramma.

Het contract bepaalt ook een kostendekking van 100% met een jaarlijkse limiet van 75%, en schrijft een werkprogramma voor dat uitsluitend bestaat uit seismisch onderzoek in 2D. IOC's hebben de mogelijkheid om hun aandeel in het aardgas te verkopen of te exporteren, onder voorbehoud van het recht van eerste weigering van Petrobangla. Bovendien is er voor ondiepe zeeblokken een gedragen belang van 10% voor BAPEX (Bangladesh Petroleum Exploration & Production Company).

Om in aanmerking te komen voor een bod moeten individuele bieders of ten minste één lid van een joint venture als exploitant een dagelijkse offshore-productie hebben van ten minste 15.000 vaten olie of 150 miljoen standaard kubieke voet gas. Bovendien moeten bieders ten minste één wereldwijde ervaring aantonen in de exploratie en productie van olie en gas buiten hun thuisland.

Biedingen, die in tweevoud moeten worden ingediend in verzegelde enveloppen met de vermelding 'Vertrouwelijk', moeten uiterlijk op 9 september 2024 om 13.00 uur lokale tijd zijn ingediend, met een openbare opening van de biedingen gepland op dezelfde dag.

De Bengaalse waaier voor de kust van Bangladesh wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide onontdekte grensbekkens met een van 's werelds grootste diepwaterventilatoren en significant bewijs van werkende aardoliesystemen.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April