Britse moordverdachte uitgeleverd
12 Mar, 14:41
foto
De Brit John Belfield die gezocht werd voor moord in zijn land, is uitgeleverd door Suriname. (Foto: MEN Media)


John Belfield is in het afgelopen weekend uitgeleverd aan de Britse autoriteiten. De 29-jarige man werd gezocht voor de moord op Thomas Campbell in Tameside, Groot-Brittannië. De Britse politie had de Surinaamse autoriteiten gevraagd om de uitlevering van Belfield, die zich in Suriname bevond.

Na aankomst op de Manchester Airport op zaterdag werd Belfield gearresteerd voor de moord die hij in 2022 zou hebben gepleegd.   

Campbell (38) werd op 3 juli 2022 dood aangetroffen op zijn huisadres aan Riverside in Mossley, Tameside. Hij werd beroofd en 'doodgemarteld' in zijn eigen huis nadat hij door drie mannen in een hinderlaag was gelokt. Drie mensen, onder wie Thomas' ex-vrouw Coleen Campbell, werden vorig jaar gevangengezet voor hun rol in de dood van Thomas.

In een verklaring zei de politie van Greater Manchester: "John Belfield (13/04/1994) zonder vaste verblijfplaats is beschuldigd van moord, samenzwering tot moord, doodslag, samenzwering tot beroving en samenzwering om klasse A-medicijnen te leveren. Hij is in voorlopige hechtenis genomen en zal op een later tijdstip voor de rechter verschijnen."

Drie personen zijn al veroordeeld voor hun rol in de dood van Thomas Campbell.
"Reece Steven (29) uit Poplar Street, Middleton, werd schuldig bevonden aan moord met samenzwering tot roof. Hij werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis en moet minimaal 37 jaar uitzitten. Steven Cleworth (38), uit Charles Street, Heywood, werd schuldig bevonden aan doodslag met samenzwering tot beroving. Hij kreeg levenslang en moet minimaal twaalf jaar uitzitten. Coleen Campbell (38), uit Bamford Street, Manchester, werd schuldig bevonden aan doodslag met samenzwering tot beroving. Ze werd veroordeeld tot 13 jaar en moet minimaal tweederde van haar gevangenisstraf uitzitten."
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April