President vraagt moslims te ondersteunen tijdens vasten
12 Mar, 04:47
foto
President Chan Santokhi


De vastenmaand van moslims is begonnen. President Chan Santokhi roept op om kracht en energie te putten uit het geloof en solidair te zijn met de noodlijdende mens. De president doet een dringend beroep op eenieder om alle ondersteuning te geven aan moslims die vasten, opdat zij succesvol kunnen zijn in hun nobel doel.

We verwelkomen deze heilige maand van de Ramadan. Het vasten is één van de vijf pijlers van de islam. Ramadan markeert het begin van een spirituele reis, van één maand vasten en gebed. We zijn de Schepper dankbaar dat Hij ons de gelegenheid geeft om te vasten en de voordelen uit deze spirituele ervaring, te verwerven.

Ramadan staat symbool voor reflectie en spiritualiteit. In deze Ramadan periode moeten we kracht en energie putten uit het geloof. Als president ben ik zeer positief en hoopvol gestemd dat Ramadan mensen dichter bij elkaar brengt. Deze maand inspireert ons om het pad van liefde en mededogen te volgen. 

Ramadan herinnert ons ook eraan om solidair te zijn met de noodlijdende mens. Laten we in deze moeilijke tijd elkaar helpen. Laten we serieus kijken hoe we bredere en diepere banden van wederzijds begrip, wederzijds respect en samenwerking kunnen opbouwen tussen de mensen van alle geloven.

Voor ons is deze maand een kans om zich te concentreren op reflectie, spirituele groei, vergeving, geduld en veerkracht. We moeten meedogendheid tonen voor de minderbedeelden en eenheid tussen gemeenschappen. In deze geest van dankbetuiging en reflectie kunnen degenen die de Ramadan observeren onze gemeenschappen versterken, mensen in nood helpen en als goed voorbeeld dienen.

Toen we als regering aantraden, bevonden we ons in moeilijk financieel-economisch vaarwater, maar langzaam maar zeker, kruipen we nu uit het diepe dal. Als president van het land luister ik naar de noden en grieven van het volk en daarom zal ik als president van het land, het volk niet in de steek laten. We slaan als regering een nieuwe richting in, een richting naar de eindbestemming, met meer verlichting voor het volk. Dat is de reis die we samen moeten afleggen.

De praktijk van vasten tijdens Ramadan werd ingesteld, als een manier om de armen te helpen en om spirituele groei en verlichting te bevorderen. Het is tevens een tijd voor moslims, om dichter tot Allah te komen door middel van gebed, reflectie en het lezen van de Koran. De Ramadan eindigt met een groots feest, het Ied-ul-Fitr. Dit feest wordt gevierd met gebed, het uitwisselen van cadeaus en uitgebreide maaltijden en markeert de afsluiting van het vasten.

Als president doe ik een dringend beroep op eenieder om alle ondersteuning te geven aan alle moslims die vasten, opdat zij succesvol kunnen zijn in hun nobel doel.  Ik ben ervan overtuigd dat het vasten zal leiden tot meer geluk en succes en moge alle wensen in vervulling gaan. Laten we elke dag bidden, de kracht van het gebed kan ons helpen in deze moeilijke tijd.

Laten we de zegeningen van de Schepper afsmeken om het land Suriname te redden. Laten we samen bidden voor ieders veiligheid, gezondheid, welzijn en welvaart. Moge deze heilige maand, overvloed aan vriendelijkheid, harmonie en mededogen met zich meebrengen.

Ik wens u allen een gezegende, gelukkige en overvloedige Ramadan.
Ramadan Mubarak.                                           
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April