Goud stabiel na recordrun, Amerikaanse inflatiecijfers doemen op
11 Mar, 16:45
foto
De goudprijs blijft het goed doen. (Grafiek: Reuters)


De goudprijs is maandag, vandaag, stabiel gebleven nadat hij vorige week een reeks recordhoogtes had bereikt, terwijl beleggers wachtten op Amerikaanse inflatiegegevens voor inzicht in de tijdlijn van de renteverlaging door de Federal Reserve.

Spotgoud was weinig veranderd op US$ 2.176,30 per ounce, nadat het vrijdag voor de vierde opeenvolgende sessie een recordhoogte had bereikt van US$ 2.194,99, omdat gegevens erop wezen dat de Amerikaanse arbeidsmarkt aan het vertragen was.
Amerikaanse goudfutures daalden met 0,1% naar US$ 2.183,20.

"Goud blijft het goed doen dankzij de verwachtingen rond de renteverlaging door de Fed dit jaar. De markt zou kunnen wachten op de binnenkomende Amerikaanse inflatiegegevens", zegt Lukman Otunuga, senior onderzoeksanalist bij FXTM.

De Amerikaanse consumentenprijsinflatie (CPI)-gegevens voor februari worden dinsdag gepubliceerd.

"Als de CPI hoger uitvalt dan verwacht, zou dit de verwachtingen rond renteverlagingen door de Fed kunnen ondermijnen, waardoor goud zou kunnen verzwakken. Een koel rapport zal waarschijnlijk de belangstelling voor het nulrentende metaal doen toenemen", aldus Otunuga.

Volgens de FedWatch-tool van CME schatten handelaren een kans van meer dan 70% in dat de Fed tegen juni de rente zou kunnen gaan verlagen.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April