PL bereidt maaltijden tijdens Ramadan voor minder bedeelden
11 Mar, 04:53
foto
De voorbereiding wordt getroffen door Pertjajah Luhur om eten te koken voor minder bedeelden. (Foto: PL)


Pertjajah Luhur (PL) is zaterdag met het oog op de heilige maand Ramadan gestart met een maaltijdenproject. Het  hoofdbestuur van de partij heeft de maaltijden bereid. Het eten wordt bereid en verpakt in het partijcentrum van de PL om vervolgens gedistribueerd te worden naar diverse locaties. Volgens partijvoorzitter, Paul Somohardjo is het verstrekken van maaltijden aan de minder bedeelden tijdens de heilige maand één van de activiteiten van PL, een andere activiteit is het jaarlijks verstrekken van pakketten aan de moskeeën. Gedurende de hele vastenmaand zullen minder bedeelden dagelijks voorzien worden van een maaltijd.

De structuren van de partij zullen volgens een beurtensysteem de maaltijden dagelijks bereiden en verstrekken. Naast de warme maaltijden worden de moskeeën in de gelegenheid gesteld om de minderdraagkrachtigen van hun organisatie in kaart brengen, zodat die ook in aanmerking kunnen komen voor een voedselpakket.

Somohardjo laat optekenen dat het leven niet alleen uit brood en water bestaat, maar ook spiritualiteit en bezinning. “Het is belangrijk dat wij ons in de vastenmaand gaan bezinnen. En ons niet alleen onthouden van brood en water, maar goede doelen verrichten en aalmoes geven aan de behoeftigen". De voorzitter van de PL hoopt dat het verrichten van goede daden niet alleen bij de vastenmaand blijft, maar ook na deze heilige maand wordt voortgezet.

Volgens de ondervoorzitter van de PL, tevens minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, worden de kosten van de kant en klare maaltijden gedragen door de leden van de partij. “De PL is een sociale partij, een partij die solidair is met elkaar en we dragen de kosten gezamenlijk”. Dit initiatief bevordert ook de onderlinge saamhorigheid. Ramadan is voor de Moslim, de meest belangrijkste maand van het jaar. “Tijdens deze heilige maand is het belangrijk om je niet alleen te onthouden van voeding en drank van zonsopgang tot zonsondergang, maar dat je vanuit je geloof ook kijkt naar je mensen die het moeilijk hebben”. Somohardjo jr. zegt dat tijdens deze heilige maand de partij haar sociale kracht nog meer probeert te etaleren, te benadrukken en de leden te motiveren om naar de behoeftigen in hun omgeving om te kijken.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April