Schijnheilig
10 Mar, 16:11
foto


Reactie op het artikel NDP: De vrouw, de spil in onze samenleving. Ik verbaas me echt over het artikel van de NDP met betrekking tot de Internationale Dag van de Vrouw. Naar mijn mening is de zoetsappige verklaring van de NDP, schijnheilig. Er wordt een vriendelijke verklaring uitgegeven wat ze echt niet meent en wat ook niet oprecht is. Is de NDP ooit opgekomen voor de rechten van de weduwen/vrouwen van al die vermoorde mannen tijdens het regiem van Bouterse?

Een passage uit het artikel: “Dit kan mede dankzij belangrijke beslissingen die in de jaren 80 zijn genomen. De invoering van de wet Handelingsbekwaamheid van de gehuwde vrouw heeft de economische positie van de vrouw verzelfstandigd en onbekende deuren geopend. De NDP heeft daarna door het brengen van meer vrouwen in voorhoede posities in het bestuur en de volksvertegenwoordiging, een onmiskenbare bijdrage geleverd in dit proces”. Mooi en waar!
Maar misschien kan de NDP ons vertellen hoeveel vrouwen tot weduwe zijn gemaakt en hoeveel meisjes/kinderen zonder een vader zijn opgegroeid tijdens het bewind van Bouterse. De NDP heeft geen recht van praten over Internationale dag van de Vrouw. Ze verzuimt de waarheid te vertellen in welke grote ellende de samenleving, vooral de vrouwen zijn gestort, toen haar leider aan de macht was. 

De moordpartij op Inheemse mannen eind jaren ’80, zijn nooit onderzocht. Wonnie Sabajo van de activistengroep ‘Dwaze Moeders van Suriname’, heeft herhaaldelijk gevraagd naar dat onderzoek. Haar rechten zijn geschonden, ze werd bedreigd en heeft de wijk moeten nemen naar Nederland. Tijdens de binnenlandse oorlog zijn zelfs zwangere vrouwen gedood en honderden vrouwen zijn ontheemd. Ze zijn gevlucht voor het geweld naar het buurland Frans-Guyana. Ooit een verklaring gezien van de NDP?

De verkiezingen van mei 2025 naderen, dus het is vrij duidelijk dat de NDP een zoetsappige verklaring voorhoudt aan de samenleving, maar vooral aan de vrouwen. Dit is schijnheilig, ze doet alsof ze meent met de vrouwen, maar vergis je niet, het is voor eigen gewin. Het doel is dat vrouwen op de NDP stemmen. Dit is een hypocriete manier van toneel spelen om de harten van de vrouwen te winnen.

Ik hoef niks te vertellen aan de vrouwen en meisjes die  opgegroeid zijn zonder een man of een vader tijdens het bewind van Bouterse. Zij weten het zelf wat de militaire machthebbers en de NDP, de vrouwen hebben aangedaan. Laat u niet misleiden door de NDP met de zoetsappige verklaring, er is bedrog in het spel. De paarse partij schetst een beeld van zichzelf wat niet helemaal klopt met de verklaring die ze heeft uitgegeven.

Idris Naipal  
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April