Volksgezondheid wil sluiting 'klinieken' na dood vrouw
09 Mar, 04:51
foto


Sandy L. (35) is overleden, nadat zij in een zogenaamde wellness kliniek aan de Belladonastraat een vitamine booster drip toegediend heeft gekregen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze kliniek geen vergunning verleend om dit soort activiteiten te mogen ontplooien. Er zal volgens directeur Rakesh Gajadhar Sukul een diepgaand onderzoek worden verricht door Volksgezondheid in samenspraak met relevante autoriteiten.

In overleg met bevoegde autoriteiten zal worden overgegaan tot sluiting van alle instellingen en/of klinieken die dit soort behandelingen aanbieden of promoten. Het komt volgens het ministerie de laatste tijden frequent voor dat zogenaamde klinieken opgezet worden voor allerhande commerciële behandelingen gericht op de esthetiek en het welzijn van personen.

De directeur van Volksgezondheid doet een dringend beroep op de samenleving om de aangeboden diensten bij discutabele klinieken die dergelijke behandelingen aanbieden, zoveel mogelijk te vermijden. Aanbevolen wordt een gezonde leefstijl op na te houden. Dit houdt in om gevarieerd te eten, waarbij vruchten, groenten en voldoende water belangrijk zijn.

Wanneer er gebalanceerde voeding wordt genuttigd en er voldoende beweging is (30 minuten per dag, 5 keer per week) is er volgens Gajadhar Sukul geen enkele noodzaak voor extra voedingssupplementen. De essentiële voedingsstoffen zijn in voldoende mate aanwezig in de voeding.

Ook op artsen die zich schuldig maken aan dit soort praktijken, wordt een dringend beroep gedaan om zich te houden aan de medische eed die is afgelegd. Indien door onverantwoord handelen schade wordt toegebracht aan de patiënt, is de verantwoordelijke arts onderhevig aan zowel tuchtrechtelijke als strafrechtelijke vervolging. Niet-artsen die dergelijke handelingen verrichten, kunnen sowieso strafrechtelijk vervolgd worden.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April