Uma dey 8 maart 2024
08 Mar, 20:52
foto


Een memorie van ellende

We zijn mensen. We willen goed leven. We willen harmonie en vrede. We willen niet gestoord worden door armoede, honger, criminaliteit, inflatie, corruptie en mensenrechtenschendingen van velerlei aard. We willen organisatie in plaats van desorganisatie of chaos. We willen transparantie in plaats van achterkamertjespolitiek. We willen openbaarheid van het bestuur van ons land. We willen dat de gewapende machten en de brandweer, die dienen voor onze vrijheid en veiligheid, adequaat zijn toegerust. En niet dat ze ons op televisie komen wijzen op hun bij elkaar gebonden kapotte veiligheidsschoenen waarmee ze hun werk moeten doen. We willen goed bestuur van ons land. Zonder goed bestuur lijdt het volk zonder hoop die doet leven. En wie kan, vlucht weg. Weg van switi Sranan. En wie moet dan het werk doen voor de kleintjes en de oudjes. We willen decentralisatie. We willen regionalisatie. We willen grondenrechten. Als dat zogenaamd complex is, dan is dat gewoon oneerlijk. En een groot teken van discriminatie en slecht bestuur.

De BEP heeft een uitstekend wetsontwerp daarover sinds 2020 bij DNA ingediend. Slecht bestuur leidt ook naar nieuwe synthetische verslavingen met vapen, sukru en lachgas, nieuwe pieken van seksueel overdraagbare aandoeningen en vooral ook steeds meer mentale stoornissen en black-outs. Bekend zijn internetverslaving, gokverslaving, eenzijdige verkeersongevallen, zelfdodingen, geweld tegen vrouwen, sexueel geweld tegen kinderen.

Uma Dey, internationale vrouwendag, om het vrouwelijk element van God's schepping door te laten klinken. Het is toch een leugen als er wordt gesteld dat de mensheid gedijt in een mannenwereld. Minimaal een mensenwereld moet het zijn. De vrouw hoort toch ook erbij? En door die grote leugen zijn er nu op aarde ruim 40 oorlogen en burgeroorlogen heftig en faya faya aan de gang. Er is nog nooit eerder zoveel leed, leugenachtigheid, wreedheid, disrespect en vele andere negatieve en gewelddadige aspecten van mensenleven aan de orde geweest. Vrouwen, mannen en kinderen, en ook de natuur waar we allen van moeten leven, lijden steeds meer en steeds zwaarder. Alhoewel dat in deze moderne tijd, juist steeds minder en steeds minder zwaar zou moeten zijn.

Voor eerlijke, rechtschapen en empathische mensen lijkt de aarde momenteel heel erg onprettig en ook in switi Sranan kan het 1000 maal zo niet 1.000.000 maal beter.

Daarom roept de BEP u op de moed niet te laten zinken, en ons op 25 mei 2025 voldoende stemmen en zetels te geven om samen met u een traject van memorie van ellende om te zetten in een traject van vooruitziendheid, zelfvoorzienendheid, gelijkwaardigheid en voorspoed.

Een bezinningsvolle Vrouwendag 2024
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April