AZP houdt gezondheidsbeurs bij 58-jarig bestaan
08 Mar, 06:48
foto
Scholieren op de gezondheidsbeurs van het AZP. Zij konden ook hun bloeddruk meten. (Foto: CDS)


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een mini-gezondheidsbeurs gehouden donderdag om zijn 58-jarig bestaan te vieren. De beurs, die op het terrein van het ziekenhuis werd opgezet als een 'giving back evenement' bood uitgebreide informatie over gezonde voeding en voorlichting over diverse medische aspecten. 

Het publiek kon ook terecht voor gratis bloeddruk- en suikermetingen en Body Mass Index (BMI). BMI is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weergeeft. De BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht.

Verschillende interne diensten en afdelingen van de gezondheidsinstelling, maar ook externe partners, waren vertegenwoordigd op de beurs. Afdelingen zoals diëtetiek, gynaecologie, nierdialyse, ombudsbureau, Radiotherapeutisch Centrum Suriname, diabetesverpleegkunde, hypertensie-hartfalen en de apotheek, hebben een bijdrage geleverd. Ook de Melkcentrale en Intermed waren deelnemers aan het eendaagse evenement. Fauzia Poese, medisch onderdirecteur van het AZP, benadrukte de onmisbare rol van het ziekenhuis. “Het AZP is niet meer weg te denken in Suriname, het heeft dagelijks te maken met verschillende uitdagingen gezien de slechte economische situatie in het land.”

Volgens het directielid lag de focus op het verstrekken van waardevolle informatie aan de gemeenschap, met als doel een gezondere levensstijl te bevorderen en bewustzijn te creëren omtrent persoonlijke gezondheid. Niet alleen gericht op de huidige generatie, maar ook op toekomstige generaties, werden studenten van verschillende scholen uitgenodigd om de beurs te bezoeken. Hiermee wordt beoogd op jonge leeftijd bewustwording te stimuleren over het belang van gezond leven en zelfzorg, meldt de Communicatiedienst Suriname.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April