Santokhi lid geworden van Boy Scouts Suriname
06 Mar, 22:46
foto
President Chan Santokhi is geïnstalleerd als lid van de Boy Scouts Suriname. Dit, vooruitlopend op het vervullen van zijn functie als Chief Scout die nog moet plaatsvinden. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi is geïnstalleerd als lid van de Boy Scouts Suriname. De installatie vond eerder op de dag plaats in het presidentieel paleis. Vóór de installatie werd het staatshoofd volledig gekleed met insignes op zijn linkerborst, een das, een fluitkoord, een baret en de regionale badge die op zijn linkermouw werd bevestigd. De installatie van de president als Boy Scout gaat vooraf aan zijn installatie tot Chief Scout, die later deze week zal plaatsvinden.

Rudi Esajas, hoofdkwartiercommissaris van de Boy Scouts, zei dat geloof een belangrijke rol heeft in de organisatie. De ceremonie begon dan ook met gebed. Hierna werd de padvinderswet voorgelezen. Deze wet stelt dat een padvinder eerlijk, trouw, hulpvaardig, een broeder voor andere padvinders, voorkomend en sportief is, zorg draagt voor de natuur, gehoorzaam is, doorzettingsvermogen toont, spaarzaam is en eerbied heeft voor zichzelf en anderen. Na het voorlezen van de wet legde de president de belofte af.

"De padvinderij is er voor eenieder, jong en oud, maar in onze statuten is opgenomen dat de president gevraagd kan worden om Chief Scout te worden, de hoogste padvinder in het land", deelde Esajas mee. Naast president Santokhi zijn ook alle voormalige staatshoofden gevraagd om Chief Scout te worden.

President Santokhi zei dat het voor hem een eer is niet alleen lid te zijn van de Boy Scouts Suriname, maar ook van de wereldorganisatie van padvinders, meldt de Communicatiedienst Suriname. Het staatshoofd hecht vooral veel waarde aan de padvindersbelofte, die voor hem al een levenswijze was vóór zijn installatie. Hij beloofde alle steun aan de organisatie om de Boy Scouts groter en sterker te maken. 

Santokhi riep vooral op om te blijven werken aan de uitdagingen voor de jeugd door hen te helpen vormen. "We moeten meer jongeren bereiken en hen tot scouts maken. Zo zorgen we voor een betere samenleving door goede vorming te geven aan jongeren, zodat zij weerbaar zijn tegen de uitdagingen van de hedendaagse samenleving". De president gaf aan dat de padvinderij een goede naam heeft in de samenleving en dat hij samen met de organisatie zal werken aan, met name, de vorming van meer jongeren.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April