VS aandelen kelderen, bitcoin en goud naar recordhoogtes
06 Mar, 04:55
foto


Wall Street-aandelen sloten dinsdag scherp lager, terwijl bitcoin en goud recordhoogten bereikten, terwijl marktdeelnemers keken naar komende economische gegevens en acties van de centrale banken. Alle drie de grote Amerikaanse aandelenindices daalden die dag met 1% of meer, waarbij de met technologie beladen Nasdaq het grootste verlies leed.

"Dit lijkt een dag te zijn waarop slecht nieuws slecht nieuws is", zegt Tom Hainlin, nationaal investeringsstrateeg bij US Bank Wealth Management in Minneapolis. "We hadden trage cijfers. Het gaat meer over zorgen over een vertragende economie, en minder over hoe vaak de Fed de rente dit jaar zal verlagen."

Ondanks het risicomijdende sentiment onder aandelenbeleggers bereikte Bitcoin een recordhoogte, en trok zich daar vervolgens van terug. De cryptocurrency daalde op de dag met 7,6% op US$ 62.380.

"Je hebt een grote run in aandelen gehad, en investeerders willen hun geld in andere gebieden stoppen waar ze denken dat ze wat geld kunnen genereren", zegt Chuck Carlson, CEO van Horizon Investment Services in Hammond, Indiana.

Goud bereikte ook een recordhoogte, aangedreven door de verwachtingen voor renteverlagingen.

"We kunnen de grens trekken van zwakkere economische cijfers naar hogere verwachtingen dat de Fed de rente zal verlagen naar minder steun voor de dollar, die op zijn beurt goud ondersteunt", voegde Hainlin eraan toe.

Uit economische gegevens bleek een afnemende expansie van de Amerikaanse dienstensector en een sterker dan verwachte daling van het aantal nieuwe fabrieksorders.

Europese aandelen eindigden lager nadat de maatregelen van China om zijn economie te stimuleren geen indruk konden maken op investeerders, die voorzichtig werden in het licht van de economische cijfers uit de eurozone en de VS, evenals een beleidsbeslissing van de Europese Centrale Bank.

De dollar daalde langzaam ten opzichte van een mandje van wereldvaluta's na de zwakker dan verwachte Amerikaanse economische cijfers.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April