Mediation en arbitrage belangrijk in olie- en gasindustrie
05 Mar, 08:44
foto
De lezing die de SAI hield onlangs in Buiten Sociëteit Het Park, werd druk bezocht door professionals uit diverse sectoren.


Het Surinaams Arbitrage Instituut (SAI) heeft een lezing gehouden over mediation in de olie- en gasindustrie. Er werden belangrijke inzichten gedeeld over het gebruik van mediation en arbitrage bij geschillen binnen de sector. De inleiding werd verzorgd door professor Rieme-Jan Tjittes en trok veel belangstelling.

Tjittes, die autoriteit is op het gebied van Contractenrecht, benadrukte het belang van deze alternatieve geschillenbeslechtingsmethoden, vooral in een internationale context waarin multinationals nauw samenwerken en investeringen doen in verschillende werelddelen. Mediation en arbitrage bieden vaak snellere en meer flexibele oplossingen voor geschillen, terwijl ze ook vertrouwelijkheid en de mogelijkheid tot maatwerk bieden, wat aantrekkelijk kan zijn voor bedrijven die streven naar efficiënte en minder kostbare oplossingen voor conflicten.

Het panel bestond uit Tjittes, Ferdinand Welzijn (voorzitter van het Surinaams Arbitrage Instituut) en Marquita Burnet (Mediatior bij de Stichting Mediation Professionals Suriname). Er ontstond een levendige discussie waarbij deelnemers hun ervaringen hebben gedeeld. Het belang van mediation als eerste stap bij geschillen werd benadrukt, met arbitrage als een effectieve opvolgende stap indien nodig.

De avond werd afgesloten met een optimistische kijk op de toekomst van geschillenbeslechting in Suriname, waarbij samenwerking en professionele ontwikkeling centraal staan.

Als reactie op de toenemende behoefte aan geschillenbeslechtingstraining zal SAI bij voldoende belangstelling in  oktober van dit jaar een training organiseren voor mediators en arbiters. Deze training zal lokale professionals voorbereiden om mediation en arbitragezaken te behandelen, zowel op nationaal, regionaal als internationaal niveau, met een focus op dienstverlening, productie en leveringscontracten binnen de olie-, gas- en energiesector.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April