Brandweer verscherpt acties
29 Feb, 16:10
foto
Op het terrein van de brandweer staan kapotte voertuigen die niet meer te herstellen zijn. (Foto: René Gompers)


"Het besluit is genomen om de acties te verscherpen; we gaan alleen uitrukken voor woningbranden en technische hulpverlening," zegt Wendel Oosterwolde, de bondsvoorziter van de brandweer. Op de algemene ledenvergadering is ook besloten dat er geen dispensatie wordt verleend voor de bosbranden op Wageningen in Nickerie.

Aanleiding voor het protest is het niet uitbetaald krijgen voor werk geleverd op de zondag en daaraan gelijkgestelde dagen over de maand december. De acties gaan zolang door totdat de regering een gesprek aangaat of als de gelden zijn uitbetaald, deelt Oosterwolde mee.

Er zijn nog tal van zaken die in orde gemaakt moeten worden. Zoals de wagenpark en de juiste uitrusting om bluswerkzaamheden uit te voeren. De brandweerlui laten de slechte jassen en uitgedragen laarzen zien die nog steeds dagelijks worden gebruikt. Een 'nieuwe' bluswagen lekt olie. In de garage staan er auto's die niet meer te repareren zijn. Oosterwolde merkt op dat desondanks de leden hun beste beentje voorzetten. Daarom komt het zo hard aan dat er niet betaald wordt voor de extra dagen en uren.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April