Defensie richt begrafenisfonds op; uitkering SRD 40.000
28 Feb, 04:52
foto


Het ministerie van Defensie heeft een eigen begrafenisfonds voor zijn personeel. Majoor Faried Ilahibaks is de eerste die zich direct na de launch van de stichting Uitvaart Defensie, heeft geregistreerd. "We zijn trots dat Defensie deze mijlpaal heeft bereikt, het wordt een hele verlichting voor de nabestaanden," deelt hij mee. Van de geregistreerden wordt SRD 100 per maand ingehouden. Bij een sterfgeval wordt een basis uitvaartpakket van (voorlopig nog) SRD 40.000 bekostigd.

De stichting houdt kantoor op het terrein van het ministerie en is dinsdag officieel gepresenteerd met de onthulling van het naambord. De inleg van Defensie bij de oprichting van de stichting is SRD 100.000. Minister Krishna Mathoera geeft aan dat zij aan de Raad van Ministers gaat voorleggen om het bedrag te verhogen. Het fonds moet ook gaan groeien aan de hand van het aantal personeelsleden dat zich registreert en Defensie machtigt om maandelijks SRD 100 van het salaris in te houden voor dit doel.

Het uitvaartfonds is bestemd voor de personeelsleden en gepensioneerden, geeft Mathoera aan. Bij de toespraken -voor de launch van de stichting- zijn er enkele bewijzen van registratie overhandigd aan leidinggevenden. Personeelsleden zijn daar ook op het hart gedrukt zich te registreren voor het fonds.

Mathoera licht de oprichting van het fonds toe: "Er is een verschil wanneer mensen in en door de dienst komen te overlijden. Dan dekt de overheid alles, Defensie doet alles. Maar wanneer mensen op een andere manier komen te ontvallen dan doet Defensie wel de ondersteuning zoals het afleggen en begeleiding van de familie. Maar de kosten kunnen we niet dekken omdat we dat geld niet hebben. Er is ook geen wettelijke regeling om ons in staat te stellen om geld te geven aan de familie. Vandaar de noodzaak om dit fonds op te zetten.  SRD 40.000 zal misschien niet alles kunnen dekken maar is een behoorlijke tegemoetkoming voor de nabestaanden."
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April