PL ziet grotere rol vrouwen na 25 mei 2025
26 Feb, 00:00
foto
Pertjajah Luhur ressortvergadering in Koewarasan serie C, zaterdag. Er wordt een pauze ingelast met het oog op de heilige maand Ramadan die in aantocht is. (Foto: PL)


Pertjajah Luhur (PL) trekt na vijf ressortvergaderingen de conclusie dat vrouwen een prominentere rol zullen vervullen binnen de politiek na de komende verkiezingen. Bij de afsluiting van deze eerste ronde ressortmeetings te Koewarasan serie C, zaterdag in het PL-centrum is duidelijk gemaakt dat de partij nog meer invulling wil geven aan het sociaal beleid, waarbij de rol van de vrouw in de politiek niet te onderschatten zal zijn. Daarom wil de partij vrouwen meer inspraak geven in het beleidsvormingsproces van het land. PL zegt een breed georiënteerde visie te hebben en dus geen onderscheid te maken tussen man en vrouw of ras of religie.

Ondervoorzitter tevens minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, zegt dat gelet op de aanwezigheid en participatie van zovele vrouwen in de PL, hij het gevoel heeft dat de eerstvolgende functies van voorzitter, ondervoorzitter en parlementariër, zullen worden bekleed door de vrouwen. Om die doelen te bereiken zal harder gewerkt moeten worden, waarbij er harde woorden kunnen vallen. “De politiek is geen mini playback show, maar is heartfelt, met als doel meer inspraak hebben voor je volk.”

De districten Wanica en Paramaribo, zullen volgens de PL-ondervoorzitter, het politieke slagveld zijn tijdens de verkiezingen van 2025. Veel politieke partijen zullen huis aan huis komen om vele beloftes te doen, te prediken over sociaal zijn en gelijkwaardigheid, maar Somohardjo jr. waarschuwt de samenleving om zich hierdoor niet te laten misleiden. “Het is alleen de PL die sinds haar oprichting sociaal is, en niet omdat ‘sociaal’ nu in de mode is.” De politicus roept de misleide PL’ers op om terug te komen naar hun politiek huis voor een sociaal Suriname.

PL-hoofdbestuurslid Joan Salamin-Tajib heeft als jonge vrouw gekozen om deel uit te maken van de PL, omdat de jongeren ook verschillende doelen en veranderingen nastreven. Enkele hiervan zijn vertegenwoordigen van een jongeren stem, beïnvloeding van beleid en maatschappelijke verandering. Salamin roept de jongeren op om ook te participeren in de politiek.

De PL-voorzitter, Paul Somohardjo geeft aan dat in verband met de heilige maand Ramadan er geen ressortvergaderingen zullen worden gehouden. “Omdat de mens niet alleen water en brood nodig heeft om te leven, maar zich ook spiritueel moet versterken middels vasten en bezinning.”

Op Paramaribo na is het district Wanica het grootste kiesdistrict, waar de politieke battle in 2025 zal plaatsvinden. Met het huidige kiesstelsel van evenredigheid, is dit district nu goed voor zeker 12 of 13 zetels. De PL-voorzitter heeft alle geloof en vertrouwen in de kiezers en weet dat de samenwerking met de ABOP ervoor zal zorgen dat meer dan de helft van deze zetels zullen worden behaald. De PL heeft zich ten doel gesteld om een rechtvaardiger en beter sociaal beleid uit te voeren voor alle Surinamers, maar dan alleen als de PL aan de macht komt.

Nasier Eskak, de 2e ondervoorzitter van de PL, geeft aan, dat net als de heilige maand Ramadan in aantocht is, zo ook de verkiezingen in aantocht zijn. Beiden hebben iets gemeen met elkaar en brengt zowel individuele als collectieve voordelen met zich mee. “Beide brengen hoop met zich mee, hoop op verbetering, hoop op verandering en hoop op een beter leven.” Met PL in de regering zal het sociaal beleid effectiever worden uitgevoerd, meent Eskak.
Advertenties

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April