Drie verzoekschriften ingediend bij CHof
21 Feb, 00:57
foto


Bij het Constitutioneel Hof (CHof) zijn drie verzoekschriften ingediend voor toetsing aan de grondwet en verdragen. Het gaat om wetsartikelen uit de Wet Auteursrecht 1913 door advocaat Edward Naarendorp, Wetsartikelen uit het Burgerlijk Wetboek, ingediend door advocaat Vishal Balradj en Wetsartikelen uit de Kieswet, Kiesregeling. De indiener is Advocaat Iris Nazir. Deze indiening wordt ondersteund door DA'91, De Nieuwe Leeuw en De Nieuwe Wind.

De behandeling en de beoordeling van de verzoekschriften is volgens gemaakte afspraken met de indieners, waarvan sommige dateren vanaf oktober 2023, laat het CHof optekenen. Als een verzoekschrift bespoediging behoeft, moet het gemotiveerd worden aangevraagd. De plenaire vergadering zal beslissen of het verzoek wordt gehonoreerd, zegt CHof voorzitter Gloria Stirling.

Allereerst zal het CHof nagaan of de verzoekschriften voldoen aan artikel 15 lid 2a van de Wet Constitutioneel Hof. De indieners zullen hierover binnen een week bericht ontvangen. De behandeling van de verzoekschriften geschiedt binnen de wettelijk aangegeven termijn van drie maanden. De behandeling kan echter vertraging oplopen door beperkte middelen, de opgelopen achterstand en de complexiteit van de rechtsvragen die beantwoord moeten worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May