Santokhi krijgt presentatie over Antino-goudproject
14 Feb, 20:50
foto
President Chan Santokhi in gesprek met een delegatie van Naana Recources NV en het Canadese bedrijf Founders Metals Inc. Zij hebben een presentatie gegeven. (Foto: CDS)


Goudexploratiebedrijf Nana Resources N.V. en Founders Metals Inc. uit Canada hebben president Chan Santokhi uitgebreid geïnformeerd over de ontwikkeling van het Antino-goudproject in het Zuidoosten van Suriname. De ontmoeting had als doel de laatste ontwikkelingen van het goudontginningsproject te bespreken en de samenwerking tussen de bedrijven en de overheid te versterken.

Tijdens de bijeenkomst op het Kabinet van de President dinsdag kwam de rol van de overheid bij het waarborgen van veiligheid in de goudsector uitgebreid aan bod. Het staatshoofd kreeg gedetailleerde informatie over de geschiedenis van het project, de werking van de goudindustrie en zowel de technische als investeringsaspecten, meldt de Communicatiedienst Suriname. De bedrijven lichtten tevens het huidige traject en de bijbehorende risico's toe. “We zijn nog maar op een klein gedeelte bezig, dus er liggen nog genoeg doelen voor ons. We zullen ook werken aan gebieden waar we risico’s zien. Deze risico's willen we samen met alle partners aanpakken, zowel op de markt als met de lokale gemeenschap en andere betrokkenen”, zegt Michael Naarendorp, directeur van Nana Resources.

Nana Resources heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt, wat gunstige resultaten heeft opgeleverd, deelt Naarendorp mee. Deze resultaten zijn aan president Santokhi gepresenteerd. Nana Resources streeft er al geruime tijd naar om het Antino-project tot een van de drie grootste goudvelden van Suriname te maken en ontwikkelt het project nu verder in samenwerking met Founders Metals Inc. 

Volgens de partnerbedrijven biedt het gebied van de goudvoorkomens interessante mogelijkheden, niet alleen voor specifieke exploratieactiviteiten, maar ook voor het gehele Guyana-schild, wat enorme groeikansen voor het land met zich meebrengt. De regeringsleider is optimistisch over de inspanningen van de bedrijven om het project te ontwikkelen. Hij zal het traject kritisch volgen en ondersteunen. Er zullen vervolggesprekken plaatsvinden om verder van gedachten te wisselen over de samenwerking.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May