Platform van groepen met beperking in de maak
03 Feb, 00:56
foto
Minister Ines Pané van Sociale Zaken & Volkshuisvesting


De regering heeft besloten om voor alle groepen met een beperking een integrale oplossing te zoeken. De komende week zal een platform worden ingesteld bestaande uit alle vertegenwoordigers van de groepen van mensen met een beperking.

Na het onderhoud met stichting Wan Okasi hebben diverse organisaties van mensen met een beperking contact gemaakt met minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Aangezien Stichting Wan Okasi niet alle individuen met een beperking vertegenwoordigt, erkent de regering de diversiteit van groepen. Besloten is om alle stemmen in deze doelgroep te horen.

Het overleg met president Chan Santokhi op 25 januari richtte zich op het aanpakken van zorgenpunten en uitdagingen over de tijdige uitbetaling van uitkeringen aan deze groep. Harold Pultoo, voorzitter van de presidentiële werkgroep, spant zich samen met minister Pané in voor dialoog met diverse belangengroepen. Geen enkele groep wordt uitgesloten, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

Minister Pané benadrukte het belang van bredere vertegenwoordiging van mensen met een beperking in deze gesprekken. Dit is gecommuniceerd met Aniel Koendjbiharie als voorzitter van de Stichting Wan Okasi, en hij is op de hoogte gesteld van de intentie om ook andere groepen te betrekken. De vervolgbespreking met Wan Okasi is uitgesteld om ruimte te bieden voor overleg met alle andere vertegenwoordigers.

De intentie is om het platform uit te nodigen voor een overleg met het clusterteam van ministers belast met dit vraagstuk, zodat alle issues en perspectieven worden meegenomen en oplossingsmodellen kunnen worden uitgewerkt en aangeboden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May