20.000 euro opgehaald in Utrecht voor Nickerie
29 Nov, 23:03
foto
Bestuursleden van VVN, van l-r: Radj Ramcharan, Ram Nathie, Dowlatram Ramlal, Chandrebhan Mahabier, Rohieth Dewnarain en Mádhavi Patandin.


Stichting Vrienden van Nickerie (VVN) heeft zondag een Nickeriedag gehouden in Utrecht, Nederland. De opbrengst van dit fundraisingsevenement zal volledig worden besteed aan instellingen in Nickerie, die als gevolg van de economische omstandigheden, in grote nood verkeren. Er is 20.000 euro opgehaald.

Apparatuur voor Mungra Medisch Centrum
Eerder dit jaar deed de gepensioneerde chirurg Chandrebhan Mahabier, die geregeld pendelt tussen Nederland en Suriname, een noodoproep naar de vrienden van Nickerie om middelen te verzamelen voor de aanschaf van een tonometer voor oogdrukmeting, waarvoor patiënten uit Nickerie helemaal naar Paramaribo moesten afreizen met extra kosten voor vervoer en verblijf.

CTG-apparaat: dit apparaat is onmisbaar voor het bewaken van de toestand van het ongeboren kind. Dit apparaat helpt specialisten om op cruciale momenten de juiste beslissingen te nemen. Het is vooral ook een levensreddend apparaat om bevallingen met complicaties te monitoren. `

Meteen na de oproep hebben Nickerianen en niet-Nickerianen in Nederland de krachten gebundeld om fondsen te werven. Nickerie KonMakandra wijdde haar jaarlijkse evenement om middelen te verzamelen voor de aanschaf van de Tonometer. Dit apparaat wordt binnenkort geleverd aan het ziekenhuis in Nickerie.

Voor het CTG-apparaat heeft een groep vrienden van Nickerie de handen ineen geslagen om uit hun eigen zak geld te verzamelen voor de aanschaf van dit apparaat. Het is inmiddels aan het MMC afgeleverd en operationeel.

Naast andere prominente Nickerianen en vrienden uit andere districten, werd dit evenement bijgewoond door de districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan. Behalve VVN waren ook andere organisaties aanwezig zoals KonMakandra Nickerie en Generations Healthwise, die hun werkzaamheden konden toelichten.
De dc bedankte alle individuen en organisaties, die vanuit Nederland het district op sociaal, economisch, maatschappelijk en vooral medisch gebied, ondersteunen.

Dadien-Bhailal award
Ook deze keer heeft de VVN de Dadien-Bhailal award uitgereikt aan personen die zeer verdienstelijk zijn op sociaal-, economisch en cultureel gebied in Nickerie. Dit jaar zijn vijf personen gehuldigd met deze prijs: Satyanand Rekha (Kunst & Cultuur), Ruud Chander (Historicus, kunst & cultuur), Anand Sharma (historisch veel heeft gedaan voor Nickerie en ondernemer is), Prasraam Mohanlall (innovatieve ondernemer die o.a. agrarische producten internationaal verhandelt) en de heer Bhaan Soechiet (Ondernemer die historisch veel gedaan heeft voor Nickerie).

Vermeldenswaard is dat de heer Jagessar die de hoofdprijs won van de verkochte loten, namelijk een ticket naar Suriname, op zijn beurt de prijs heeft geschonken aan Stichting Vrienden van Nickerie, waarbij de ticket onder de aanwezigen geveild mocht worden en de opbrengst hiervan geheel te laten toekomen aan de hulpbehoevenden in Nickerie.

Jarenlang helpt VVN, 500 kinderen uit arme gezinnen, zodat ze voldoende leermiddelen hebben om naar school te gaan.
De stichting heeft in het verleden al ondersteuning geboden aan meer dan 500 getalenteerde studenten uit arme gezinnen. Een deel van deze studenten kreeg ook ondersteuning voor studie aan de Anton de Kom Universiteit, die ze niet konden betalen. Ook is er essentiële hulp verleend aan mensen met een beperking waarbij gezinsvervangende huisvesting voor hen werd gebouwd. Aan kansarme kinderen werden schoolpakketten verstrekt. Samen met stichting WIN, waarvan Dowlatram Ramlal ook voorzitter is, is er steun verleend tot realisatie van de dagvoorziening voor mensen met een beperking in Nickerie en is recent ook een gezinsvervangend huis met 6 units gebouwd.

Akhiel Mahabier
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February