Laatste zonsverduistering 2023 deels te zien in Suriname
14 Oct, 10:38
foto


De laatste ringvormige zonsverduistering van het jaar die vandaag plaatsvindt, zal gedeeltelijk te zien zijn in Suriname. Dit hemelse fenomeen doet zich voor wanneer de maan voor de zon langs beweegt en het licht ervan blokkeert. Dit spectaculair hemelverschijnsel begint om 14:38 uur in ons land. Om 16:12 uur zal deze eclips maximaal te zien zijn in Suriname voordat het om 17:32 uur eindigt. De totale duur van deze eclips is 2 uur en 54 minuten voor Suriname.

Het is belangrijk op te merken dat het rechtstreeks kijken naar de zonsverduistering schadelijk kan zijn voor uw ogen. Daarom wordt geadviseerd om gespecialiseerde bescherming te gebruiken of deze via optische apparaten te bekijken. In India worden zwangere vrouwen geadviseerd om gedurende deze periode voorzorgsmaatregelen te nemen.

Ondanks de Surya Grahan niet te zien is in India worden alle zwangere dames aangeraden slapen te vermijden tijdens deze eclips. Zo zouden alle zwangeren geen scherpe voorwerpen mogen gebruiken, zoals scharen, naalden, messen en naaien vermijden. Het gebruik van deze dingen zou de ongeboren baby schaden.

Het wordt een zeldzame hemelse gebeurtenis waar mensen graag naar kijken, aangezien het zal verschijnen in de vorm van een Ring. Daarom staat het bekend als "Ring van vuur".

Een ringvormige zonsverduistering vindt plaats wanneer de zon, de maan en de aarde recht op één lijn staan. Door deze orbitale bewegingen komt de Maan tussen de Zon en de Aarde, maar omdat de Maan klein is, ontstaat er, wanneer deze de Zon bedekt, een buitenste ring die erg helder lijkt. Deze gebeurtenis staat bekend als de Ringvormige Zonsverduistering.

De zonsverduistering zal ook zichtbaar zijn in Mexico, Barbados, Argentinië, Canada, Colombia, Cuba, Ecuador, Guatemala, Britse Maagdeneilanden, Aruba, Antigua, Bahama's, Bolivia, Brazilië, Peru, Paraguay, Jamaica, Haïti, Guyana, Nicaragua, Trinidad en Tobago, Uruguay, Venezuela, Amerika, Barbados, Costa Rica, Colombia, Chili, Belize, Dominica en Groenland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May