Trustbank is beheerder KMO-fonds; overeenkomst met EZ
14 Oct, 06:44
foto
Het ministerie van EZ en Trustbank Amanah hebben een beheersovereenkomst getekend voor het KMO-fonds. Van l-r: Reza Amirkhan, minister Rishma Kuldipsingh en Eduard Kidjo, vertegenwoordiger van de bank. (Foto: EZ)


Trustbank Amanah is de beheerder van het fonds voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO). Vrijdag is de beheersovereenkomst tussen de bank en het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) ondertekend. KMO's zullen via het fonds ondersteund worden. Het KMO-fonds is opgezet om ondernemers te ondersteunen en te stimuleren voor een duurzame economische groei in Suriname.

Minister Rishma Kuldipsingh van EZ heeft bij de ondertekening op het Kabinet van de President aangegeven dat een van de doelen van de regering is bewerkstelligd. Zij benadrukte dat met het KMO-fonds er leningen verstrekt kunnen worden ter ondersteuning aan ondernemers. EZ zal ervoor zorgen dat KMO’s op een makkelijke manier kunnen lenen en lage rentepercentages kunnen krijgen. Echter zal een deel van het percentage terug moeten vloeien naar het fonds, omdat het zichzelf zal beheren.

De vertegenwoordiger van Trustbank Amanah, Eduard Kidjo, heeft aangegeven dat de bank als beheerder van het KMO-fonds zich bewust is van haar verantwoordelijkheid als partner om te werken aan de verbetering van de dienstverlening. Hij benadrukte dat de KMO gekoesterd moet worden en dat Trustbank Amanah al gereed is om samen te werken met EZ voor een duurzame economische groei. Verder wordt uitgekeken naar de complete financieringsmogelijkheden, zodat de KMO’s positief ingezet en benut kunnen worden richting diversificatie.

De voorzitter van het KMO-bestuur, Reza Amirkhan merkte op dat met de ondertekening van de beheersovereenkomst, er een nieuwe start zal zijn voor ondernemers om de economische groei te stimuleren. Volgens Amirkhan zijn de KMO’s de ruggengraat van het land en dat de regering de mogelijkheid creëert om financiële toegang te geven aan ondernemers. Hij haalde aan dat de KMO’s de economische groei alsook werkgelegenheid zullen creëren. Hij voerde aan dat de financiering zo makkelijk mogelijk gemaakt moet worden voor ondernemers, waarbij het fonds binnen een maand operationeel mag zijn.

Kuldipsingh deelde mee dat de KMO Unit en de bank advies, stimulering en begeleiding zullen geven aan de ondernemers. Ze riep ondernemers op om gebruik te maken van het fonds ter stimulering van een duurzame economische groei in Suriname.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May