SLM en Inheemse ondernemers Alalapadu partners
26 May, 05:31
foto
De kapitein van Alalapadu, Janinipuung Morishi en de waarnemend algemeen directeur van SLM, Steven Gonesh bezegelen de overeenkomst.


De Pride of Suriname (A340 Airbus van SLM) die deze week is ingezegend, heeft een dubbele betekenis: Naast een stukje eigen beheer, is het bedrijf ook trots op de ondersteuning aan ondernemerschap van de Inheemsen uit Alalapadu, een Trio dorp in het diepe zuiden. De Tuhka noten, meer bekend als de Brazil Nuts of Paranoten, zullen voor de passagiers op de route Paramaribo-Amsterdam beschikbaar zijn. De ondertekening vond donderdag plaats tussen de kapitein van Alalapadu, Janinipuung Morishi en de waarnemend algemeen directeur van SLM, Steven Gonesh.

De fabriek en de stichting Tuhka zijn na een lange voorbereiding in 2017 opgezet in samenwerking met Conservation International Suriname. Het opzetten van de Tuhka fabriek was een duurzaam alternatief voor het genereren van inkomsten voor het dorp. In Alalapadu zijn zeker 80% van de 120 mensen betrokken bij de productie. De stichting heeft naast Tuhka olie ook de ‘Roasted Spiced en Roasted Unsalted Nuts’ (geroosterde noten).

Naast de verkoop op de lokale markt en een aantal buitenlandse afnemers, is deze samenwerking met SLM voor beide partijen een hoogtepunt. Het geeft aan dat Surinamers de eigen producten nóg meer kunnen stimuleren, en duurzaam ondernemerschap tot in verre gebieden mogelijk is. Hierbij is de bescherming en het behoud van het bos, het Amazone regenwoud, een belangrijk uitgangspunt is.

Deze gezonde snacks voor de SLM passagiers zitten boordevol energie, gezonde vetten, voldoende hoeveelheden vitamines, antioxidanten en mineralen. Stichting Tuhka zal speciaal voor SLM een nieuwe smaak produceren de ‘Roasted Salted Nuts’ die in een speciale SLM-verpakking zullen worden aangeboden in de ‘businessclass’. De overeenkomst is voor één jaar.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May