President opent gezamenlijke jungletraining dinsdag
27 Mar 2023, 10:43
foto
Een eerdere jungletraining deze maand in het Surinaamse oerwoud. (Foto: Defensie)


President Chan Santokhi zal dinsdagmiddag de gezamenlijke Jungletraining van Surinaamse en Nederlandse militairen ceremonieel openen. De plechtigheden vinden plaats in de Ayoko kazerne. Voor dinsdag is ook een openbare vergadering gepland door De Nationale Assemblee over de koersontwikkeling die niet onder controle is.

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. Bij de ceremoniële opening zullen ook minister Krishna Mathoera van Defensie en de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, Jan Hut (directeur Operaties tevens commandant Korps Mariniers) het woord voeren.

Naast de opening zal ook de donatie plaatsvinden van enkele vrachtwagens (type 4-tonner) inclusief een systeem waardoor de vrachtwagens passagiers veilig kunnen vervoeren.

De jungletraining is het resultaat van onderlinge afspraken tussen Suriname en Nederland over samenwerking op defensiegebied. Deze kwamen tot stand door ondertekening van de intentieverklaring in 2021 door beide ministers van Defensie. Zo biedt Nederland onder meer ondersteuning aan bij de opleiding en training van het militaire kader en bij de ontwikkeling van het Surinaamse Nationale Leger en de Kustwacht.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April