Hollandse Kamp protesteert tegen gronduitgifte
25 Jan, 14:55
foto
Bewoners van Hollandse Kamp in het district Para. Zij houden de plek bij de graafmachine bezet waar een kamp is opgezet. (Foto's: René Gompers)


Inheemsen van Hollandse Kamp in het district Para zijn in hun woongebied aan het protesteren. Ze geven aan dat er alweer grond is uitgegeven in hun leefgebied. Ze voeren de actie op de plek waar werknemers met hun graafmachine een kamp hebben gemaakt.

"We houden de graafmachine niet bezet," benadrukt kapitein Sergio Jubithana van Hollandse Kamp. "We willen dat de werkzaamheden stoppen tot er klaarheid is gebracht. Men is al enkele weken bezig het bos te verwijderen. We hebben verschillende instanties om aandacht gevraagd zonder resultaat. Er wordt niet naar ons geluisterd. Dan doen we het op deze manier."De bewoners zijn boos. Het is niet de eerste keer dat zonder hun medeweten delen van hun gebied wordt uitgegeven. Ze willen dat er nu een eind aankomt. Regeringen gaan en komen maar lossen het grondenrechtenvraagstuk niet op, geven de mensen aan.  

Jubithana geeft aan dat de bewoners nu te maken hebben met een stichting die een beschikking heeft om te opereren in het gebied. "Die machine moet vandaag weg!" wordt er geroepen. Er wordt over en weer gebeld met instanties. De politie is ondertussen aanwezig. De mensen blijven op hun standpunt: intrekken van de beschikking en die machine moet vandaag weg!Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November