Opo yari Marowijne: NDP is het volk niet vergeten
09 Jan 2023, 20:57
foto
De NDP afdeling Marowijne heeft de opo yari bijeenkomst gewijd aan senioren burgers, stonfutu's en structuren van de partij. De activiteit is gehouden in het Albina Stadion. (Foto: NDP Media en Communicatie)


De afdeling Marowijne van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft de opo yari bijeenkomst zondag gewijd aan de senioren burgers, stonfutu's en structuren van de partij. Hoofdbestuurslid Sylvana Afonsoea heeft namens voorzitter Desi Bouterse opgeroepen om de eenheid binnen de partij te behouden. Ze wees op de zeer moeilijke en uitzichtloze situatie in het land en de armoede die om zich heen grijpt, waarbij het volk het gelag betaald. De NDP staat echter met het volk en is hem niet vergeten, stelde Afonsoewa.

Vanaf medio december heeft de NDP diverse activiteiten georganiseerd met onder andere seniorenburgers en stonfutu's. Het begon met de kerstviering met de  omliggende districten in Ocer, meldt NDP Media en Communicatie. In het Albina stadion werd onder grote publieke belangstelling een welverdiende dag doorgebracht. Het doel was om waardering en dank uit te brengen.

Onder de genodigden bevonden zich leden uit bijna alle subafdelingen en dorpen waaronder Alfonsdorp, Marijkedorp, Pierrekondre, Tapoekoe, Erowarte, Papatam en Centrum Albina. De dorpen nabij de Franse oever, het ressort Moengotapo en Galibi hebben vanwege logistieke redenen niet kunnen deelnemen. Ook de gewezen districtscommissaris van Marowijne, Kenya Pansa en Assembleelid Claudia Doornkamp-Sabajo, hebben het publiek toegesproken.

De sprekers gaven aan dat gezien de opkomst, de gemeenschap van Marowijne heeft getoond nog steeds achter de NDP te staan. Er waren ongeveer 450 gasten die ook informeel konden praten met hoofdbestuursleden, bestuursleden en kaderleden van de afdeling Marowijne over actualiteiten. Bij vertrek kregen de genodigden een voedselpakket van de organisatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May