Wan Okasi blij met verhoging van SRD 1.800
04 Jan 2023, 22:18
foto
Mensen met een beperking hebben in december geprotesteerd en aandacht gevraagd voor hun positie.


Stichting Wan Okasi is ingenomen met de SRD 1.800 extra die sociaal zwakkeren eind januari zullen ontvangen. De mensen met een beperking zullen geen SRD 1.750 ontvangen maar SRD 3.550. Deze toezegging is gedaan door president Chan Santokhi.

Aniel Koendjbiharie, voorzitter van de stichting, laat optekenen dat tijdens het onderhoud met de president en minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, over concrete punten van gedachten is gewisseld. Tijdens het gesprek heeft het staatshoofd zijn voornemens voor 2023 voor de sociaal zwakkeren bekendgemaakt.

“Hij heeft aangegeven dat er geld vrij is en dat bijvoorbeeld de sociaal zwakkeren SRD 1.800 krijgen op hun uitkering,” zegt Koendjbiharie aan de Communicatiedienst Suriname. Hij legt uit dat mensen met een beperking, die een bedrag van SRD 1.750 ontvangen daar bovenop SRD 1800 tegemoet mogen zien. Deze verhoging – wat de uitkering op SRD 3550 brengt - wordt per eind januari structureel uitbetaald.  

Koendjbiharie meent dat de huidige uitkering niet meer toereikend is, aangezien producten en diensten behoorlijk in prijs zijn gestegen. Om aandacht van de regering te vragen, had de groep ‘mensen met een beperking’ vorig jaar een petitie aangeboden aan De Nationale Assemblee en het Kabinet van de President.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May