Suriname interessant voor Nederlandse bedrijven
26 Sep 2011, 06:00
foto
Dennis Lapar van Financesuriname


Steeds meer ondernemers uit Nederland plaatsen hun bedrijfsonderdelen over naar Suriname. Door de Nederlandse taal en de lage bedrijfskosten is offshoring & Outsourcing interessant voor hen. Dennis Lapar van Financesuriname organiseert van 13 tot 18 november een groepszakenreis naar Suriname. Ook Belgische bedrijven probeert Lapar te interesseren voor dit project.

Verschillende onderwerpen zullen aan bod komen tijdens het bezoek aan Suriname, vertelt Lapar aan Starnieuws. Hij noemt onder andere het ontwikkelen en testen van software, het laten uitvoeren van administratieve- en financiële diensten, webhosting, netwerkbeheer, het afhandelen van Nederlandstalige klantgesprekken en data-entry. Door deze reis kunnen de ondernemers kennismaken met de mogelijkheden. Zij kunnen in contact komen met potentiële partners.

Surinamers voorbereid
Lapar is initiatiefnemer en organisator van de seminars ‘Outsourcing & offshoring naar Suriname’. Hij hield vanaf 2008 drie seminars in Rotterdam met gemiddeld 110 bezoekers per bijeenkomst. “In 2009 en 2010 heb ik vier seminars in Paramaribo en Nickerie georganiseerd om de Surinamers voor te bereiden op het uitbestedingsproces. Mijn doel is om werkgelegenheid in Suriname te scheppen. Dit jaar ben ik gestart ook Belgische bedrijven op de mogelijkheden in Suriname te wijzen”, zegt Lapar die regelmatig in Suriname is. Hij had in 2009 ook een studiereis naar Suriname georganiseerd. Financesuriname zal in november een bedrijf in Suriname oprichten.

Geld in de economie
“Het voordeel voor Suriname is, dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd. Outsourcing & offshoring zorgt ervoor, dat er geld in de Surinaamse economie wordt gepompt. Over de winsten, die de bedrijven maken, wordt er netjes belasting betaalt. Dat is goed voor de Surinaamse overheid. Sommige bedrijven investeren ook in bedrijfspanden”, zegt Lapar.

De meeste directeuren/eigenaren van bedrijven kopen volgens hem ook woonhuizen omdat zij een groot deel van het jaar ook in Suriname willen wonen. Tijdens het zakenbezoek kunnen de ondernemers kennismaken met zakenlieden, bankiers en de Surinaamse overheid. De reis duurt vijf dagen. Er worden diverse bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken georganiseerd.
Advertenties