Brunswijk: President moet kiezen tussen vp en Linscheer
04 Dec, 00:00
foto
ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, stelt president Chan Santokhi voor een keuze.


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk tevens voorzitter van de ABOP vindt dat president Chan Santokhi moet kiezen. Hij moet de keuze maken tussen veiligheidsadviseur Melvin Linscheer en de vp/ABOP. Brunswijk eist dat de president maatregelen treft tegen Linscheer. "Het is kiezen of delen". Linscheer heeft geen draagvlak meer van de ABOP/PL en de vicepresident", deelde Brunswijk zaterdagavond mee op het podium van Pertjajah Luhur. De bijzonder druk bezochte bijeenkomst van PL, die op 5 december 24 jaar bestaat, is live uitgezonden door onder andere STVS en Apintie. Ook partijleider Paul Somohardjo staat vierkant achter partner Brunswijk. Linscheer moet plaatsmaken. "Hij heeft geen draagvlak meer", beaamde Somohardjo. 

Brunswijk legde uit dat het gaat om de regering Santokhi-Brunswijk. Nadat hij kenbaar heeft gemaakt dat ondergrondse activiteiten plaatsvinden vanuit het Kabinet van de President, zou Linscheer publiekelijk hebben gezegd volgens Brunswijk "wij gaan door". De vp concludeert dat hiermee is bewezen dat het waar is wat  hij zegt. Hij had aangegeven dat hij gevolgd wordt door de inlichtingendiensten van het kabinet en het Justitieel Interventie Team. Linscheer én de president hebben ontkend dat er sprake is van volgen van de vicepresident.

De vp wil op de agenda plaatsen dat de president maatregelen treft tegen Linscheer, die NDP zou zijn. Brunswijk stelde dat de NDP de verkiezing heeft verloren in 2020, de NDP is naar huis. Wat doet Linscheer in de regering! Hij moet ook naar huis. Volgens Brunswijk weet de president niet altijd wat er in zijn omgeving gebeurt. "Ik wil zien met wie Linscheer doorgaat, dat wil ik zien!" riep Brunswijk. Hij herhaalde dat instituten niet gebruikt mogen worden om politieke personen uit te schakelen. "If president e wani kieze gi Linscheer, dan a musu kieze gi Linscheer". Brunswijk legde uit dat hij samen met Santokhi is gekozen en dat het om de regering Santokhi-Brunswijk gaat. Linscheer heeft geen respect voor de vicepresident. Brunswijk voerde aan dat hij geen gesprekspartner is van Linscheer, een pion, een freaking boy. "Wie is Linscheer fu reageer 'we gaan gewoon door'. Als er geen maatregelen komen "dan is het kiezen of delen".

De president om een reactie gevraagd, zegt tegen Starnieuws dat de afgelopen dagen voldoende over deze case is gesproken. Hij zal nagaan wat er aan de hand is.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January