Overmakingen naar India zullen record van $ 100 miljard bereiken
03 Dec, 16:14
foto
Indiers ontvangen dit jaar 100 miljard dollar aan overmakingen uit het buitenland. (Getty Images)


Indiërs zullen dit jaar 100 miljard dollar aan geldovermakingen ontvangen, volgens een rapport van de Wereldbank - de eerste keer dat een enkel land dat cijfer bereikt. De stijging werd veroorzaakt door loonstijgingen en sterke arbeidsmarkten in de VS en andere ontwikkelde landen.

In totaal is de hoeveelheid geld die migranten over de hele wereld naar huis sturen, in 2022 met 5% gestegen. Het geld is een cruciale bron van gezinsinkomen in lage- en middeninkomenslanden, zegt de Wereldbank.

Overmakingen worden in verband gebracht met verbeterde gezondheids- en sociale indicatoren, bijvoorbeeld een hoger geboortegewicht en hogere schoolinschrijvingen.

Andere topontvangende landen voor geldovermakingen zijn Mexico, China, Egypte en de Filipijnen.

In de afgelopen jaren zijn veel Indiërs verhuisd naar goedbetaalde banen in landen met een hoog inkomen, zoals de VS, het Verenigd Koninkrijk en Singapore, waardoor ze meer geld naar huis konden sturen. De betalingen zijn goed voor ongeveer 3% van het bruto binnenlands product (bbp) van India - een maatstaf voor de omvang van de economie van een land.

Terwijl India en Nepal een toename van overmakingen hebben gezien, hebben andere landen in Zuid-Azië het afgelopen jaar een daling van meer dan 10% gezien als gevolg van het einde van de overheidsstimulansen die tijdens de pandemie zijn ingevoerd.

Over het algemeen zijn de overmakingen naar lage- en middeninkomenslanden in 2022 met 5% gegroeid tot ongeveer US$ 626 miljard - ongeveer de helft van de groei in 2021. Volgend jaar wordt naar verwachting uitdagender vanwege stijgende prijzen en tragere economische groei over de hele wereld.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January