VES onaangenaam verrast door de regering
29 Nov, 10:40
foto
Swami Girdhari, secretaris van de VES


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is onaangenaam verrast dat de vervolgafspraak met de regering gisteravond niet kon doorgaan. Op 22 november werd het bestuur ontvangen door president Chan Santokhi, waarbij afgesproken werd om maandag 28 november om 18.00 uur verder te overleggen over de economische situatie in het land. De regering heeft echter besloten een persconferentie te houden op hetzelfde tijdstip waarop ze een afspraak had met de VES.

"Het VES-bestuur wil nog geen consequenties hieraan verbinden en onthoudt zich vooralsnog van commentaar, maar kan zijn teleurstelling niet verbergen. Het bestuur hoopt dat de regering op korte termijn wel haar serieusheid zal doen blijken", zegt secretaris Swami Girdhari aan Starnieuws. Op een vraag over hoe de organisatie het ervaart dat ondanks de afgesproken samenwerking de VES niet gekend is in het 'interventieplan', antwoordt Girdhari dat er overleg erover moest zijn, als er sprake is van serieuze samenwerking.

De president had op 22 november bij het eerste gesprek meegedeeld dat hij de VES graag erbij wenst te hebben en hij zich wil laten leiden door de inzichten van de organisatie. De VES is echter niet betrokken bij het aangekondigde interventieplan om de koers te stabiliseren. "De bij de persconferentie aangekondigde halve maatregelen geven ook geen reden tot vertrouwen in het beleid. De VES kijkt toch met belangstelling uit naar een nieuwe uitnodiging van de regering", zegt Girdhari.

Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January