President: Problemen rond Politiebond in dialoog oplossen
11 Nov 2022, 00:00
foto


President Chan Santokhi heeft na aankomst in Suriname met hoge prioriteit de ontstane situatie rond de Surinaamse Politie Bond op de agenda geplaatst. De regering zal zich blijven inzetten om de rust in de samenleving te garanderen. De president blijft oproepen om niet de scherpte op te zoeken en gebruik te blijven maken van de onderhandelingstafel als aangewezen plek om te komen tot structurele oplossingen. De gesprekken duren voort.

De regering zal al haar ten dienste staande middelen inzetten om de openbare orde en veiligheid te garanderen, zegt woordvoerder Alven Roosveld in een verklaring. Een van de middelen is dialoog. Bijgestaan door de vicepresident, de ministers van Bibis, Justitie & Politie, Natuurlijke Hulpbronnen, Defensie, het Interim managementteam bij de politie, de leiding van diverse veiligheidsunits, directeuren en adviseurs is er een voorgesprek geweest. In dit onderhoud heeft de president zich omstandig laten informeren waarna leden van de Politiebond zijn aangeschoven.

De meningsverschillen vanuit de politiebond zijn gepresenteerd. De bond heeft daarna te kennen gegeven de behoefte te hebben aan meer informatie vanuit de regering. Hierna heeft de president na overleg een team samengesteld om de diverse inzichten te presenteren. Er is afgesproken het overleg in kleinere setting voort te zetten waarbij het door de president aangewezen team de kar trekt. Hierna volgt rapportage naar de president. Het uitgangspunt van de regering is dat in alle transparantie overleg moet worden gepleegd.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May