Santokhi: Focus volgend jaar op huizenbouw
29 Oct 2022, 10:52
foto
Bewoners van het district Para hebben hun grondpapieren ontvangen vrijdag. Er zijn 1.100 beschikkingen in orde gemaakt. (Foto's: CDS)


In Para zijn gisteren 1.100 grondbeschikkingen uitgereikt. Tot nu toe zijn door de regering in ruim twee jaar 13.000 grondbeschikkingen uitgereikt. Er was 5.000 beloofd tot december 2022. "Volgend jaar gaan wij ons focussen op het aspect van huizenbouw. Er komt volgend jaar een woningbouw seminar voor bedrijven die in staat zijn een bijdrage daaraan te leveren", deelde president Chan Santokhi mee. 

In Para gaat het om documenten voor terreinen voor bebouwing, bewoning, landbouw en tuinbouw. Assembleelid Ramon Koedemoesoe (ABOP), zegt verheugd te zijn met de gronduitgifte, omdat dit behoeftige burgers tegemoetkomt. Hij heeft de president gevraagd om ook aandacht te besteden aan de ontsluiting van de gebieden, om deze tot ontwikkeling te brengen, meldt de Communicatiedienst Suriname.


Minister Dinotha Vorswijk van Grond- en Bosbeheer drukt begunstigden op het hart om met de ontvangst van hun grondpapieren hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen. President Santokhi heeft burgers die in aanmerking zijn gekomen voor een landbouwterrein ook ingelicht over mogelijkheden om goedkoop kapitaal te lenen. Hij heeft hen aangegeven dat zij een beroep kunnen doen op het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness en het Klein en Middelgrote Ondernemingen Fonds. Het staatshoofd wijst erop dat er mogelijkheden zijn in de landbouwsector, die met de potentie en kracht van ondernemen benut kunnen worden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May