Somohardjo: Bundeling voor succes solidariteitsfonds
17 Oct 2022, 18:28
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.


Duurzame armoedebestrijding kan structureel aangepakt worden middels het opzetten van een solidariteitsfonds. Stichting Ichlas uit Nederland heeft te Sanah Budaya een lezing gehouden over ‘Solidariteitsfonds vanuit cultuur en religie.’ Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, is ingetogen met dit initiatief van de Surinaamse diaspora met een Javaanse achtergrond. Volgens hem kan welvaart en welzijn voor iedereen bereikt worden bij een goede samenwerking tussen de publieke en private sector, waarbij samenbundeling essentieel is.

De aanleiding voor deze lezing zaterdag, was het afronden van sociale projecten het afgelopen jaar in Suriname, die gerealiseerd zijn middels donaties en vrijwilligerswerk de Surinaamse Diaspora in Nederland. De basis voor het succes hiervan was het gebruikmaken van de inzichten vanuit de cultuur; het z.g. Gotong Royong gedachte en vanuit de religie/Islam oftewel Sadaqah Jariyah. Voor noodhulpprojecten werd ruim 70.000 euro opgehaald.

De inleiders op deze dag waren Fauzi Kromosetiko, voorzitter Rukun Islam Den Haag, voorzitter Stichting Ichlas en Penningmeester Coöperatieve uitvaartonderneming Djannah en Kamidie Djodikromo, fiscaal-jurist, financieel adviseur, bestuurslid Stichting Javanen in Diaspora Nederland (JID-NL), bestuurslid Stichting Ichlas en bestuursvoorzitter Coöperatieve Uitvaartonderneming Djannah.


Tijdens de presentaties is ingegaan over de ervaring en kennis vanuit de praktijk over hulp aan projecten met ondersteuning van donaties vanuit de gemeenschap, en (bedrijf)organisatorisch model en ideeën vanuit de religie voor een fonds ten behoeve van onderlinge solidariteit om elkaar te helpen in moeilijke financiële situaties.
“Vertrouwen is de basis. De juiste intentie moet bij onszelf beginnen”, benadrukt Kromosetiko, tot welslagen van dit geheel.  De bundeling van de Javanen ongeacht religie en cultuur wordt vooropgesteld. Trustbank Amanah is een belangrijke partner in het opzetten van dit Solidariteitsfonds.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May