NDP: Reactie op VHP
11 Oct 2022, 21:04
foto


De VHP heeft in haar reactie van 09 oktober jongstleden niet kunnen aantonen dat de intentie voor de oprichting van een belastingautoriteit helder en zuiver zou zijn. Integendeel beaamt de VHP de duistere handelingen waarmee deze regering zich de afgelopen periode bezig heeft gehouden. De VHP verwijt de NDP geen beleid te hebben uitgevoerd met betrekkingen tot de Belastingdienst. De partij stelt dat er geen directeur was voor de dienst. Er was echter altijd een waarneming. De VHP vergeet dat zij een Nederlander heeft aangesteld als waarnemend directeur.

De partij vergeet dat er US$ 6 miljoen is uitgegeven aan een nieuwbouw die op het terrein van Nieuwe Haven staat. De VHP heeft gelijk dat de NDP met uitzondering van de Rij- en Voertuigenbelasting geen nieuwe belastingmaatregelen heeft geïntroduceerd. De NDP heeft het volk nooit meer dan nodig willen bezwaren en belasten. Dat kan de VHP, die de loon-, inkomsten- en tot twee keren toe de omzetbelasting heeft verhoogd en toch geen verlichting kunnen brengen voor het volk, niet over haar eigen gevoerd beleid zeggen.

De BTW is door deze regering ook heel amateuristisch voorbereid. Hopelijk faalt het niet. De aanpassing van de belastingschijven en de verplaatsing van de belastingdruk van indirecte naar directe belasting als samenhangende maatregelen zijn uitgebleven. Daarover moet de VHP het volk inlichten. De VHP heeft niet eens door dat de 6 maanden die de regering heeft uitgetrokken niet zijn uitgetrokken om de dienst te verzelfstandigen, maar om het ontwerpwet drastisch te wijzigen. Dit heeft zij gedaan nadat zij de wind van voren heeft gevoeld van diverse deskundigen, maatschappelijke organisaties en vakbonden.

Door de NDP te beschuldigen dat zij zich schuldig gemaakt zou hebben aan onoorbare praktijken wast de VHP/ABOP/NPS en PL zich niet van haar zonden. Bij alle regeringen is er sprake van corruptie. Echter is het verschil tussen de NDP-regering en deze regering geleid door de VHP, dat de NDP regering zelf alle vermeende zaken naar het OM ter onderzoek heeft gestuurd, terwijl bij deze regering de president, commissies benoemt die al de zaken in een doofpot stopt.
Verder moeten we de VHP netjes melden dat het niet de VHP of de regering is die aangeeft of NV Surfin wel of niet bestaat. Die NV is nog steeds ingeschreven in het handelsregister. Door aan te geven dat NV Surfin niet bestaat geeft de VHP wel aan dat deze regering gepoogd heeft een entiteit op te richten om IMF te misleiden. Al de staatsmiddelen zouden bij die privé entiteit worden gestort.

Ook in het geval van HPSG is de deal gestopt nadat het internationale schandaal wereldkundig was geworden en zelfs twee namen van twee (VHP) ministers in dat schandaal werd genoemd. Is de VHP vergeten dat de regering zelfs bereid was een staatsgarantie te geven voor HPSG. De VHP moet opnieuw de interviews van de minister van Bibis beluisteren.
Zelfs over de gewezen vonnissen pent de VHP, leugens neer. Niemand is gevonnist voor het plunderen van staatsmiddelen. Integendeel zijn ze gevonnist voor het bevoordelen van de Staat. De objectiviteit van het OM en RM is in één van deze zaken al getoetst door Interpol. Het resultaat van die toetsing is de VHP zeker bekend. De zaken zijn nog in behandeling.

Laat de VHP rustig afwachten wat het uiteindelijk resultaat wordt. Echter moet na tientallen schandalen de VHP wel stoppen met het maken van verwijten naar anderen. De president geeft zelf in zijn jaarrede aan dat de armoede toeneemt. Niet alleen de armoede maar ook de werkloosheid, inflatie, criminaliteit, mensenhandel en mensensmokkel, drugstransport, witwassen, zelfmoord, drop-outs, prostitutie, kinderarbeid enz. nemen allemaal toe. Door het wanbeleid en incompetentie van deze regering is de samenleving in een diep dal gestort. Het zijn deze zaken waaraan de regerende VHP, aandacht dient te schenken. En niet een reactie op een ontwerpwet, die door alle bonden en juridische deskundigen is verworpen. Een ontwerpwet waarvan niemand de juiste intentie nog weet en die een grote blunder schijnt te zijn van deze regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May