27 Surinaamse sporters op Zuid-Amerikaanse Spelen
27 Sep, 08:41
foto
Feranto Stuger (l) en Jeno Heyns tijdens de selectietraining van de zwemmers. (Foto: Suleta Monsels)


27 sporters uit Suriname zullen van 1 tot en met 15 oktober meedoen aan de twaalfde Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur). Deze editie wordt gehouden in Paraguay, Asunción (ASU2022). Uit 15 landen zullen ongeveer 6800 sporters deelnemen in 49 disciplines, waarvan de meeste kwalificatiewedstrijden zijn voor de Santiago 2023 Pan-Amerikaanse Spelen.

Bij ASU2022 participeert Suriname in tien takken van sport: atletiek, badminton, basketbal (3x3), karate, schaken, taekwondo, volleybal (beach volley), wielrennen, worstelen en zwemmen. In Olympic House heeft de teach-in plaatsgevonden onder leiding van chef de mission, Desiré Eendragt. Hier werden vooral afspraken gemaakt en de reisschema’s besproken die voor vrijwel elke sport in de delegatie verschillen, meldt het Surinaams Olympisch Comité.

Het eerste deel van de delegatie arriveert op 30 september te Asunción en vertegenwoordigt Suriname bij de openingsceremonie op 1 oktober, terwijl het laatste deel dat op 11 oktober arriveert, de sluitingsceremonie op 15 oktober meemaakt. De wedstrijden van de Surinaamse selectie gaan op 2 oktober 2022 van start met badminton,
basketbal en zwemmen. Karatewedstrijden starten op 3 oktober, taekwondo start op 5 oktober, de schakers spelen alleen op 9 oktober, terwijl het beach volley toernooi op 11 oktober aanvangt. De onderdelen atletiek, wielrennen en worstelen staan van 12 tot en met 15 oktober op schema. De delegatie keert op 16 oktober terug naar Suriname.

Sportdelegatie
Atletiek: Janique Pallees, Janiek Pomba, Jalen Lisse, Alicia Grootfaam, Leyhor Tolud (coach)
Badminton: Erisa Bleau, Chaista Soemodipoero, Darren Van de Leuv, Sören Opti, Gilmar Jones (coach)
Basketbal: Chaief Wielingen, Sven Tojo, Emile La Rose, Earvin de Randamie, Ray Emanuels (coach)
Karate: Radjvir Somai, Miquel Fuljhari, Reguillio Burgzorg (coach)
Schaken: Viresh Giasi, Catherine Kaslan, Marlon Kaslan (coach)
Taekwondo: Jamal Arnhem, Jorano Snip, Tosh van Dijk, Jurmen Amiena (coach)
Volleybal: Chagnaz Frankel, Janneke Tammenga, Lionel Blokland (coach)
Wielrennen: Tachana Dalger, Christopher Gill (coach)
Worstelen: Micha Willems, Stephan Brunings, Iwan Muntslag (coach)
Zwemmen: Hendrik Powdar, Feranto Stuger, Jeno Heyns, Given Pinas (coach)
Advertenties