Tropische storm Ian wordt vandaag orkaan
25 Sep 2022, 14:43
foto
Er is heel wat beweging in het Caribisch gebied, met tropische stormen Ian en Gaston en de post-tropische depressie Hermine.


De tropische storm Ian zal naar verwachting vandaag, zondag, een orkaan worden en maandag laat een grote orkaankracht bereiken voordat hij West-Cuba bereikt, zei het Amerikaanse National Hurricane Centre (NHC).

Het centrum van Ian zal naar verwachting zondag ruim ten zuidwesten van Jamaica passeren en maandag vroeg in de buurt of ten westen van de Kaaimaneilanden passeren, zei het bureau in zijn laatste advies.

Ian zal dan maandagnacht en vroeg op dinsdag in de buurt van of boven West-Cuba bewegen en dinsdag boven de zuidoostelijke Golf van Mexico uitkomen, voegde het eraan toe.

De storm bevindt zich ongeveer 635 km ten zuidoosten van Grand Cayman en heeft een maximale aanhoudende wind van 80 km per uur, zei het NHC.

Intussen beweegt tropische storm Gaston zich west-noordwesten weg van de Azoren. Hermine is verworden tot een post-tropische depressie die naar verwachting zware regen zal brengen op de Canarische eilanden.


Advertenties