Guatemala: Minstens negen mensen vertrapt op muziekfestival
16 Sep 2022, 05:28
foto
Paramedici en overheidsfunctionarissen staan ​​naast een lichaam bedekt op een scène na een stormloop tijdens een concert ter herdenking van de Onafhankelijkheidsdag van het land waarbij doden en gewonden zijn gevallen, in Quetzaltenango, Guatemala. (Foto: Reuters)


Tijdens een stormloop tijdens een groot rockconcert in de westelijke Guatemalteekse stad Quetzaltenango zijn minstens negen mensen omgekomen, waaronder twee 12-jarigen. Volgens Maria del Carmen Sajquim, woordvoerder van het westelijke regionale ziekenhuis van Guatemala, raakten zes mensen gewond op het openluchtfestival in de vroege uren van donderdag.

De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis en zouden breuken hebben opgelopen, zeiden lokale brandweerlieden eerder op Twitter.

Getuigen ter plaatse zeiden dat de locatie slechts twee uitgangen had en dat er chaos ontstond toen iedereen naar de uitgangen snelde.

Lokale media beschreven het festival waar meer dan 10 bands speelden, als een jaarlijks evenement ter gelegenheid van de onafhankelijkheidsdag in het Midden-Amerikaanse land.

De stormloop is slechts een van de vele dodelijke ongevallen bij openbare evenementen waarvan Latijns-Amerika de afgelopen jaren getuige is geweest.

Vier mensen kwamen in juni om het leven en raakten ongeveer 70 gewond toen een deel van een tribune instortte bij een arena in de stad El Espinal, Colombia.

Bij een van de meest tragische gebeurtenissen in de regio, kwamen in 2004 194 mensen om bij een brand in een nachtclub in Buenos Aires.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May