AZP-directeur Redan: Staking beëindigd maar nog veel zorgen
08 Sep, 01:34
foto
Algemeen directeur van AZP, Claudia Redan


De staking van de bond is beëindigd, maar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft nog steeds te kampen met grote problemen. De ziekenhuizen hebben hoofdpijn door de hoge koers en schaarste aan girale dollars. "We zitten midden in de onderhandeling met verzekeraars en de kosten blijven maar toenemen", zegt algemeen directeur tevens voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad, Claudia Redan in gesprek met Starnieuws.

"Wij hebben nog steeds te kampen met diverse tekorten voor wat betreft medische verbruiksartikelen. Wij zijn zeer ingenomen met het besluit van de regering om 100 miljoen vrij te maken voor de sector. Dit bedrag is bestemd voor ziekenhuizen, Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname en nog enkele instellingen", zegt Redan. De wisselkoers genoteerd door de Centrale Bank van Suriname blijft dagelijks stijgen en staat nu op SRD 26.65 voor de US-dollar.

De ziekenhuizen moeten nog steeds crisismanagement toepassen om het hoofd boven water te kunnen houden. Er is constant overleg tussen de ziekenhuizen en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De discussie over de brain drain in de zorgsector is ook hoog op de agenda van de ziekenhuizen én de regering, benadrukt de algemeen directeur van AZP.
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January